NTL on nyt kahden Tähtimerkin seura – merkki myös aikuisluistelusta

Nurmijärven Taitoluistelijat on jo vuosia toiminut lasten ja nuorten Tähtiseurana, ja saanut kantaa seuratoimintansa laadukkuuden merkkinä Olympiakomitean ja Suomen Taitoluisteluliiton myöntämää Tähtiseuramerkkiä. Maaliskuussa pidetyn auditoinnin seurauksena NTL sai myös uuden Tähtiseuramerkin – tällä kertaa aikuisluistelusta.

– Saimme Nuoren Suomen Sinettimerkin noin kymmenen vuotta sitten ja siitä lähtien seuratoimintamme laadun kehittäminen on ollut ikään kuin seuramme sisäinen harrastus, toteaa NTL:n puheenjohtaja Kaisa Sainio.

– Viime kesänä käynnistimme Harrasteluistelu uuteen kukoistukseen -hankkeen, jolla olemme saaneet hienosti lisättyä ennen muuta lasten ja nuorten harrasteluistelumme näkyvyyttä ja monimuotoisuutta. Samalla draivilla halusimme kehittää myös aikuisluisteluamme ja nostaa sen uudelle Tähtimerkin -arvoiselle tasolle, Sainio jatkaa.

Hänen mukaansa NTL on ensimmäinen taitoluisteluseura, jolla on Suomen Taitoluisteluliiton aikuisluistelun Tähtiseura ja siten myös ensimmäinen taitoluisteluseura, jolla on sekä lasten ja nuorten että aikuisten Tähtiseuramerkit.

– Ymmärtääkseni olemme myös ensimmäinen nurmijärveläinen seura, jolla on tähtimerkki sekä lasten ja nuorten että aikuisten toiminnasta. Nämä kaikki ovat tervetulleita ilouutisia tämän poikkeuksellisen kevään keskelle.

– Tähtiseuramerkki on ennen muuta osoitus toimintamme laadukkuudesta sekä erilaisten liikkujien tarpeisiin vastaavasta toimintatavastamme.

Seuratoiminnan jatkuva kehittäminen on meille kunnia-asia.

Kaisa Sainio

Sainion mukaan Tähtiseuramerkki toimii jäsenistölle myös vakuutena siitä, että seuratoiminta vastaa Tähtiohjelman laatutekijöitä, muun muassa johtamisen ja hallinnon, urheilutoiminnan, voimavarojen ja yhteisöllisyyden sekä aineellisten resurssien osalta.

– Seuratoimintamme jatkuva kehittäminen ja jäsenistömme tarpeisiin vastaaminen ovat meille kunnia-asioita. Oli hienoa nähdä, miten innolla seuralaisetkin osallistuivat uusin askeliimme seuratoiminnan kehittämiseen tähtäävässä ohjelmassa ja kuulla seuratoimintamme olevan monilta osin erinomaisella tasolla.

Vaikka jäähalli sulkeutuikin ennen kauden päätöskilpailuja, NTL:n taitoluistelijat ehtivät kauden mittaan tehdä monia hienoja kilpailusuorituksia.

– Tämän kauden kirkkaimpana saavutuksena oli ilman muuta Inka Lehtolan saavuttama A-silmujen kultafinaalipaikka, tiivistää yksinluistelun vastuuvalmentaja Maj Holmberg.

– Vaikka Inkan kultafinaaliluisteluun tuli muutama harmillinen virhe, saavutus oli silti tulevia kausia silmällä pitäen erinomainen, etenkin kun Inka vaihtoi vaativampaan sarjaan vasta vuoden vaihteessa, hän jatkaa.

Myös Lotta Valtonen, Toivo Ilomäki, Sara-Sofia Lahti, Enni Ålander, Lara Lindqvist, Helmi Holopainen, Emilia Järvinen ja Ilona Karjalainen luistelivat itselleen paikat Uudenmaan aluemestaruuskilpailuihin.

– Kivaa oli myös se, että ehdimme juuri ennen hallin sulkemista järjestää Tinttien ja Taitajien kutsukilpailut, joissa näimme paljon hienoja onnistumisia, joista mainittakoon Xinyue Zhangin hieno Tintit -sarjan voitto, Holmberg toteaa.

Tähtiseurat

Seurojen laatuohjelma

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta.

Osa-alueita on kolme: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat.

Vihreä Tähtimerkki luovutetaan lasten ja nuorten, punainen aikuisten ja sininen huippu-urheilun Tähtiseuralle.

Kaikkien kolmen osa-alueen laatuseura saa tunnustuksena täyden kolmivärisen Tähtimerkin.

Lisätiedot: www.olympiakomitea.fi

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut