Joukkuehengen puolesta – BC Klaukkala lenkkeili viikossa lähes 2000 kilometriä

Kuvituskuva. Aleksi Tuomola

Maria Heikkilä

Poikkeusaika pakotti BC Klaukkalan kuntokoripalloilijat keksimään vaihtoehtoisen tavan pitää joukkuehenkeä yllä. Seurassa ideoitiin siis miehet vastaan naiset juoksuhaaste.

Kevään 2020 peruskuvion mukaisesti korona pakotti myös BC Klaukkalan kuntokorisjoukkueet keskeyttämään harjoituksensa.

Kun toiminta ajettiin pikavauhtia alas, joukkueille kaivattiin jotain yhteisöllistä toimintaa tilalle.

– Aika pian salien sulkemisen jälkeen miesten joukkueessa aloimme ensin haastaa toisiamme juoksemaan Cooperin testiä ja kellotimme kilpaa neljän kilometrin juoksulenkkejä. Sitten keksimme haastaa naiset tähän juoksukilpailuun, kertoo seuran puheenjohtaja Petri Parkkinen.

Kilpailun idea oli hyvin yksinkertainen: kumpi joukkue juoksee enemmän yhden viikon aikana. Haasteeseen haluttiin tietenkin panosta, joten häviäjien sovittiin järjestävän voittavan joukkueen syksyn ensimmäisen kotipelin buffetin.

Miehet eivät tienneetkään, mihin ryhtyivät, sillä naisten joukkue lähti lähes koko vahvuudessaan mukaan haasteeseen.

Tässä kilpailussa tuli hymy huulille aina.

Molemmissa joukkueissa tehtiin reaaliajassa päivittyvät excelit, joista pystyi seuraamaan omien kertyvien kilometrien lisäksi myös koko joukkueen pottia.

– Aivan mahtavaa tsemppausta ja yhteishenkeä tämä tempaus on tuonut. Ryhmäpaine motivoi lähtemään lenkille. Meidän joukkueessa on aivan huikeita leidejä, jotka laittavat itsensä täysillä likoomaan ja vilpittömästi iloitsevat muiden onnistumisista, hehkuttaa naisten joukkueessa pelaava Henna Tuominen.

Naiset aloittivat haasteen vahvasti ja pitivät johtoasemansa aivan loppuun saakka.

– Viimeisenä iltana Whatsapp kyllä piippasi tiuhaan, kun muutamat miehet olivat vielä lähteneet useamman tunnin lenkille. Siinä sitten yhdessä jännitettiin, että riittävätkö meidän kilometrit, jos jotkut sissit vetäisevät maratonin viimeisillä voimillaan. Moni naisista oli valmis lähtemään tarvittaessa vielä ennen puoltayötä lenkille. Eli melko kilpailuhenkistä porukkaa meiltä löytyy, nauraa naisten joukkueen pelaaja-valmentaja Jenni Parkkinen.

Yhteensä BC Klaukkalan joukkueet lenkkeilivät viikossa 1724 kilometriä. Se on aivan huikea suoritus, kun mukana oli vain 28 kuntoilijaa, 14 molemmista joukkueista. Naiset keräsivät lopulta 30 kilometriä enemmän kuin miehet, eli kilpailu oli todella tasainen.

Juoksulenkkejä tehtiin kukin oman kuntonsa mukaan, omaa kroppaa kuunnellen. Joukkueelta sai vinkkejä niin kehonhuoltoon kuin reittivalintoihinkin.

– Tämä oli hauska ja yhteishenkeä nostattava, leikkimielinen kilpailu. Osallistujat saivat haastaa itsensä fyysisesti, ja monet ylittivätkin omat ennakko-odotuksensa kymmenillä kilometreillä, Petri Parkkinen hehkuttaa.

Jatkoa on jo toivottu, ja kuten suurien urheilutapahtumien jälkeen yleistä on, monet ovat kuvailleet oloaan tyhjäksi haasteen loputtua.

– Tässä kilpailussa tuli hymy huulille aina, kun kohtasimme Whatsapissa. Samaa on luvassa, kun poikkeustilan jälkeen pääsemme kohtaamaan toisemme taas treeneissä ja vastustajamme ottelutapahtumissa, kuvailee Jenni Parkkinen.

Parkkiset toteavat yhteistuumin, että aikuisten höntsäkoriksessa halutaan totta kai voittaa, mutta itse pelistä nauttiminen on tärkeintä. Yhdessä onnistutaan parhaiten, kun jokainen haluaa hoitaa oman osuutensa niin hyvin kuin voi – ja tämä haaste taas todisti seuran jäsenten yhteishengen.

Varmaa siis on, että ensi kaudella sekä miesten että naisten peleissä on luvassa hyvää fiilistä ja laadukasta tekemistä neljän erän verran, sillä peruskuntokausi on jo meneillään.

Lue lisää BC Klaukkalasta: www.bcklaukkala.com

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut