Keusoten yt:t päättyivät – irtisanomisia tai lomautuksia ei tulossa, mutta esimerkiksi nimikkeet ja työaika voivat muuttua

Kuvituskuva. Silja Viitala

Tanja-Elina Niemi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän eli Keusoten yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet tänään tiistaina.

Irtisanomisia tai lomautuksia ei näyttäisi olevan tulossa. Keusoten tiedotteessa sanotaan, että niitä ei neuvotteluissa tavoiteltukaan.

Yt-tuloksella on vaikutusta henkilökunnan palvelussuhteen ehtoihin.

Muutosta voi tulla siihen, missä työtä tehdään, mikä on tehtäväkuva, nimike tai työaika.

Keusoten mukaan nämä muutokset ovat osa harmonisointia ja palvelussuhteen ehtojen yhdenmukaistamista, jotka kuntayhtymän työnantajana on välttämätöntä tehdä, jotta henkilöstön yhdenvertainen kohtelu toteutuisi.

– Yt-neuvottelujen asiasisältö oli hyvin laaja ja vaikuttaa koko kuntayhtymän henkilöstön työhön. Lopputulos antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluita kustannustehokkaasti, sanoo henkilöstöjohtaja Päivi Autere Keusoten tiedotteessa.

Yhteistoimintamenettelyn piirissä oli useita kymmeniä henkilöstö- ja palvelutuotannon muutoksia.

Henkilöstösäästöjä tavoitellaan siten, että muun muassa sähköisiä kokouskäytäntöjä tehostetaan matkakustannusten vähentämiseksi. Tässä kohdin mainitaan myös sairauspoissaolot sekä ylityö- ja sijaiskustannukset, joita halutaan vähentää.

Tiedotteen mukaan tuottavuusohjelmaan liittyvää palveluiden kehittämistä asiakaslähtöiseksi tehdään esimerkiksi sosiaalisen kuntoutuksen toiminnan kehittämisellä, Ohjaamotyön ja nuorisoneuvolatyön yhteensovittamisella, vammaispalveluiden sosiaalityön keskittämisellä, hoitotarvikejakelun toimintamallin muutoksilla, muistipoliklinikoiden yhtenäisellä toimintamallilla ja suun terveydenhuollon keskitetyllä ajanvarauksella.

– Yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellyt asiat luovat perustan kuntayhtymän toiminnan kehittämiselle. Tämä neuvottelutulos on meille erittäin tärkeä, erityisesti kiristyvän talouden haastaessa kuntayhtymän toimintaa, sanoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.

Yhtymähallituksen kerrotaan seuraavan tuottavuusohjelman vaikutuksia ja talouden kehittymistä tarkasti. Tarvittaessa se on valmis lisätoimenpiteisiin, jotta kustannukset pysyvät hallinnassa.

Yt-neuvottelujen tulos ja kuntayhtymän johtajan esitykset toimenpiteistä hyväksyttiin Keusoten yhtymähallituksessa.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on vastannut alueensa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta vuoden 2019 alusta.

Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula ja alueella on yhteensä noin 200 000 asukasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.