Arkadian lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa – yksittäiset tapaamiset sallittu koulun tiloissa

Arkadian yhteislyseo pysyy vielä hiljaisena loppukeväänkin, kun lukiolaiset jatkavat etäopintojaan tämän lukuvuoden lopppuun. Eelis Lähdemäki

Riikka Laine

Vaikka perusopetuksen oppilaat suuntaavat ensi viikon torstaina takaisin koulunpenkille, niin Arkadian yhteislyseossa jatketaan sen sijaan etäopetusta.

Valtioneuvosto linjasi maanantaina, että lukioiden etäopetus jatkuu 13. toukokuuta asti, jonka jälkeen kunnat voivat päättää, missä määrin lähiopetusta järjestetään. Etäopetusta lukioissa suositellaan yhä, mutta lähiopetus voi olla tarpeellista esimerkiksi erityistä ohjausta tarvitsevien opiskelijoiden kohdalla.

Arkadian yhteislyseon rehtori Akseli Salmi kertoo, että heillä etäopintoja jatketaan hallituksen suosituksen mukaisesti lukukauden loppuun.

– Koska ehdotonta kieltoa koulutilojen käytölle ei ole 14.5. jälkeen, koululla voidaan järjestää etäopintojen aikana esimerkiksi opiskelijahuollon tapaamisia tai yksittäisiä tapaamisia turvavälit ja hygienia mahdollisimman tarkasti huomioiden, Salmi kertoo.

Kevään lakkiaisia ei voida kuitenkaan koulun tiloissa järjestää, vaan Arkadiassa ne on siirretty elokuun 29. päivään. Virallisena valmistujaispäivänä, 30.5., koululta lähetetään Arkadian yhteislyseon kevään ylioppilaille virtuaalinen tervehdys klo 10.

– Jos koronarajoitukset estävät lakkiaisten järjestämisen elokuussa, voidaan kevään ylioppilaita juhlia itsenäisyyspäivänä syksyn ylioppilaiden kanssa samassa juhlassa.

Nurmijärven lukion opetuksen jatkumisesta tulossa tietoa lähiaikoina Nurmijärven Uutisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.