Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Koskee tuhansia asiakkaita" – Aurinkomatkat peruu heinäkuun matkat

Aurinkomatkat peruu kaikki yhtiön matkapaketit, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays -matkat, joiden lähtöpäivä on 1.–31. heinäkuuta. Lisäksi Aurinkomatkat peruu matkapaketit seuraaviin kohteisiin heinä-lokakuun 2020 ajalta: Italia: Calabria. Kreikka: Korfu, Kos, Lefkas, Parga, Santorini ja Thassos, kerrotaan tiedotteessa. Jo aiemmin Aurinkomatkat kertoi peruneensa kesän matkat 30. kesäkuuta asti.

Koska perumiset koskevat tuhansia asiakkaita, Aurinkomatkojen asiakaspalvelu tulee olemaan hyvin ruuhkautunut. Aurinkomatkat toivoo, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalvelua entisestään. Peruttavien matkojen suuresta määrästä johtuen peruutusten käsittelyyn voi mennä viikkoja.

Muihin 1. elokuuta 2020 ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot. Aurinkomatkat seuraa tilanteen kehittymistä ja viestii tarvittaessa muutoksista asiakkaille suoraan.

– Koronavirustilanne valitettavasti vaikuttaa lomamatkoihin myös heinäkuussa ja joidenkin kohteiden osalta koko kesäkauden matkoihin. Ymmärrämme, että tilanne aiheuttaa asiakkaissamme epävarmuutta, ja pyrimme pitämään asiakkaat mahdollisimman hyvin ajan tasalla. Olemme edelleen valmiita aloittamaan matkat lyhyelläkin aikataululla valikoituihin kohteisiin, kun tilanne muuttuu ja kohteisiin voi taas matkustaa turvallisesti, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa tiedotteessa.

Aurinkomatkat on suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia. Matkavaraus perutaan automaattisesti ja varauksella olevaan sähköpostiin lähetetään ohjeet rahojen takaisinmaksun hakemisesta. Aurinkomatkat käsittelee peruutukset matkustusajankohdan mukaisessa järjestyksessä.