Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puukotus lenkkipolulla – 17-vuotiasta tyttöä epäillään 67-vuotiaan tapon yrityksestä Helsingissä

Helsingin poliisi tutkii Pitäjänmäessä ulkoilualueella päivällä 3. toukokuuta tapahtunutta väkivaltarikosta. Rikoksesta epäillään 17-vuotiasta tyttöä ja tapausta tutkitaan tapon yrityksenä, kerrotaan tiedotteessa.

Tyttö oli kohdannut lenkkipolulla hänelle entuudestaan tuntemattoman 67-vuotiaan henkilön ja alkoi yllättäen lyödä tätä mattoveitsellä pään alueelle. Lyöntejä epäillään olleen useita ja tytön lopettaneen vasta, kun paikalle tullut sivullinen henkilö puuttui tilanteeseen, kerrotaan tiedotteessa. Poliisi on kuullut tapahtuman asianomistajan ja kaksi todistajaa. Tapahtumien kulku on pääpiirteittäin selvä, ja esitutkinta valmistunee suhteellisen nopeasti.

– Poliisi pääsi kuulemaan epäiltyä ensimmäisen kerran vasta 6. toukokuuta. Rikoksesta epäilty ei osannut kertoa kuulustelussa mitään motiivia teolleen tai uhrin valikoitumiselle. Poliisi ei voi kommentoida salassa pidettäviä tietoja rikoksesta epäillystä tarkemmin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Väkivallan uhriksi joutuneelle henkilölle ei aiheutunut vaarallisesta tilanteesta huolimatta hengenvaarallisia vammoja. Poliisi ohjaa esitutkintalain mukaisesti rikoksen uhrit tukipalveluiden piiriin.

Poliisi haluaa kiittää tapahtumaan puuttunutta henkilöä hänen toiminnastaan.