Rajamäen terveysasema lakkautetaan? – myös Klaukkalan terveysasema korvataan mahdollisesti sähköisillä ja liikkuvilla palveluilla

Klaukkalan terveysaseman kohtalo on nyt pohdinnassa. Jos Keusote päätyy lakkauttamaan neljä terveysasemaa, niin lakkautettavana on joko Klaukkalan terveysasema tai Pornaisten terveysasema. Eelis Lähdemäki

Riikka Laine

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä suunnittelee nyt yhden tai kahden terveysaseman lakkauttamista Nurmijärveltä ja palveluiden korvaamista sähköisillä ja liikkuvilla palveluilla.

Keusote esitteli tulevaisuuden palveluverkon vaihtoehtojaan valtuutetuilleen torstaina illalla sähköisessä valtuuston kokouksessa. Kyseessä ei ollut vielä virallinen esitys päättäjille, vaan palveluverkkohankkeen väliaikatilannekatsaus.

Keusote on jo aiemmin kertonut, että vaihtoehtona on lakkauttaa joko kolme tai neljä terveysasemaa kuntayhtymän nykyisistä kymmenestä terveysasemasta, sillä nykymallilla jatkaminen ei ole kestävää.

Katsauksessa kerrottiin terveysasemien osalta, että vaihtoehtona 1 on lakkauttaa Nurmijärveltä Rajamäen, ja Tuusulasta Kellokosken sekä Jokelan terveysasemat. Vaihtoehtona 2 on puolestaan lakkauttaa näiden kolmen lisäksi joko Klaukkalan terveysasema Nurmijärveltä tai Keusoten pienimmän osakaskunnan Pornaisten terveysasema. Molemmissa malleissa Nurmijärvelle olisi jäämässä toimintaan Kirkonkylän pääterveysasema.

Palveluverkkokatsausta esitellyt hallintopäällikkö Sannamari Nousiainen huomautti, että esille tuodut vaihtoehdot eivät tarkoita sitä, että alueet jäävät ilman terveyspalveluita, vaan palvelut korvattaisiin sähköisillä ja liikkuvilla palveluilla.

Keusote katsoo, että sähköiset ja liikkuvat palvelut ovat valmistautumista tulevaisuuden palvelutarpeeseen ja myös taloudellisesti kannattavampi vaihtoehto kuin jatkaa nykymallilla.

Nousiainen kertoi katsauksessaan, että Keusoten palvelujen verkoston uudistaminen on välttämätöntä omistajakuntien tiukan taloustilanteen sekä kysynnän kasvun vuoksi.

Keusoten yhtymähallituksen on määrä käsitellä esityksiä kesäkuussa ja lopullisesti terveysasemien ja muiden sote-palveluiden kohtalosta päättää Keusoten valtuusto alkusyksystä.

Keusote suunnittelee palveluitaan uusiksi – sähköiset ja liikkuvat palvelut ovat tulevaisuutta

Lisää aiheesta Nurmijärven Uutisissa lähiaikoina.

Aiheeseen liittyvää

  1. Keusote suunnittelee palveluitaan uusiksi – sähköiset ja liikkuvat palvelut ovat tulevaisuutta
    29.4.2020 6:10

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut