Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtaosa Nurmijärven liikuntapaikoista avataan taas pian – loppujenkin avaamista pyritään kiirehtimään

Liikunta: Mm. kuntoportaat, skeittipaikat ja urheilualueet ovat käytettävissä taas ensi viikon lopussa. Kesälle liikuntapalvelut järjestää liikunnallista ohjelmaa.

Kuntoportaat, skeittipaikat, urheilualueet ja -kentät sekä ulkokuntolaitteet avataan käyttäjille jälleen ensi torstaina 14.5. Lisäksi kunta aloittaa ulkoilualueilla sijaitsevien nuotiopaikkojen puuhuollon.

Liikuntapaikat suljettiin maaliskuun lopussa koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseksi, mutta nyt avaaminen on jälleen mahdollista, kun valtioneuvosto antoi maanantaisessa ohjeistuksessaan luvan liikuntapaikkojen avaamiseen.

Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkö Antero Lempiö kuitenkin muistuttaa, että toukokuun ajan liikuntapaikoilla ei saa kokoontua yli 10 hengen ryhmiä kerrallaan.

– Noudatamme tässäkin asiassa valtioneuvoston linjauksia ja toimimme naapurikuntiemme kanssa yhteneväisesti. Esimerkiksi tekonurmella voisi olla kaksi eri 10 hengen ryhmää harjoittelemassa erillään toisistaan, Lempiö sanoo.

Lempiö kertoo liikuntapalveluiden nyt yrittävän saada kuntalaisille kesäkuulle muutoinkin liikunnallista ohjelmaa. Suunnitelmissa on aloittaa kesäkuussa maksuttomat kahvakuulatunnit ja puistojumpat sekä maksulliset kuntoporrastreenit.

Lisäksi kunta järjestää Kirkonkylässä lapsille liikunnalliset kesäleirit 1.–5.6. ja 8.–12.6.

Seuroilla on mahdollista käyttää myös liikuntasaleja 1.6. lähtien, mutta vain kesäleiritoiminnassaan.

– Vakiovuorot liikuntasaleissa alkavat elokuun alussa, mutta pyrimme varmaan vähän aikaistamaan salien avaamista, niin että treenaamaan pääsisi jo ennen koulujen alkua, Lempiö kertoo.

Lempiön mukaan myös jäähalli pyritään saamaan auki mahdollisimman varhain, näillä näkymin heinäkuun lopussa.

Ikäihmisten ryhmät joudutaan sen sijaan pitämään vielä toistaiseksi tauolla.

– Ikäihmisten terveys vähän huolettaakin, kun moni on ottanut rajoitteet niin kirjaimellisesti. Mutta toki ulkona voi terveenä ollessaan liikkua, kunhan välttää kontakteja, Lempiö muistuttaa.

Uimarantojen avaaminen on vielä kysymysmerkki, eikä Lempiö tai liikunta-alueiden työnjohtaja Kalle Koski vielä tiedä tarkasti, millainen ohjeistus käyttäjille sinne annetaan.

Koski ja Lempiö kertovat, että niin Sääksin kuin Tiiranrannan rantapelastajien rekrytoinnissa edetty normaaliin tapaan, mutta kunta odottaa vielä Avilta tarkempia ohjeistuksia rannoille.

– Koska rantoja ei pystytä kuitenkaan käytännössä sulkemaan, vaan ihmiset menevät sinne joka tapauksessa, niin koemme parhaaksi, että siellä on silloin myös valvontaa.

– Todennäköisesti rannat tullaankin jossain välissä avaamaan, mutta siten että ihmisiä ohjeistetaan kahden metrin turvaväleihin, Koski kertoo.

Lempiö ja Koski muistuttavat, että turvaväleistä huolehtiminen on erittäin tärkeää.

– Olemme yhteistoiminnalla pystyneet rajoittamaan koronan leviämistä, ja onkin erittäin tärkeää, että myös jatkossa liikuntapaikoilla huomioidaan ohjeet. Olemme lisänneet opaskylttejä liikuntapaikoille, mutta lopulta tämä on kaikista itsestään kiinni, Lempiö sanoo.