Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivenkyytiä kaivattaisiin sairaalareissuille ja Rajamäki-Röykkä -välille

Nurmijärven kunnan maaliskuussa teettämästä kyselystä ilmenee, että Kivenkyytiä käytettäisiin kaikista mieluiten asiointimatkoihin tai liityntäliikenteenä muuhun joukkoliikenteeseen.

Suurimpia syitä sille, ettei vastaaja ollut käyttänyt Kivenkyytiä, olivat aikataulujen tai reittien sopimattomuus sekä aikataulu- ja reittitietojen vaikea löydettävyys.

Aikataulujen saatavuuteen liittyen tuli paljon myös vapaamuotoista palautetta. Kunnan mukaan tämä on ymmärrettävää, koska aiempien vuosien tapaan Kivenkyydin aikataulujulkaisua ei ole enää jaettu talouksiin.

Kivenkyydin aikatauluja saa Kivenkyydin autoista ja yksittäisiä Kivenkyydin aikataulu- ja reittitietoja voi tiedustella puhelimitse liikennöitsijältä numerosta 09 274 6900. Lisäksi liikennöitsijä toimittaa paperiversion joukkoliikenteen aikatauluista kotiin kaikille niille henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet yhteystietonsa liikennöitsijälle. Henkilöt, jotka eivät käytä internetiä ja jotka tarvitsevat apua esim. omiin tarpeisiin sopivien joukkoliikennereittien tai -aikataulujen löytämisessä, voivat soittaa liikennöitsijälle numeroon 09 878 9900 (muu joukkoliikenne).

Kyselystä ilmeni, että uusia reittitoiveita olivat erityisesti esteetön asiointiyhteys Röykän ja Rajamäen välille sekä yhteydet eri puolilta kuntaa Hyvinkään sairaalaan. Kunta muistuttaa tiedotteessaan, että Röykästä pääsee Rajamäelle jo nyt kutsupohjaisena ennakkotilauksella, mutta tulevan aikataulukauden osalta selvitetään mahdollisuutta järjestää yhteysvälille palvelua myös kiinteällä aikataululla.

– Kivenkyydin esteetöntä palvelua ei ole mahdollista ulottaa Hyvinkäälle saakka, mutta Nurmijärven Kirkonkylältä ja Rajamäeltä pääsee Hyvinkäälle melko hyvin varsinaisella joukkoliikenteellä (linja-auto nro 45). Klaukkalasta saakka Hyvinkäälle yhteydet ovat vaihdollisia. Vaihdolliset yhteydet löytyvät parhaiten Matkahuollon aikatauluhausta https://liput.matkahuolto.fi tai soittamalla liikennöitsijälle numeroon 09 878 9900, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Kivenkyydin kehityskyselyyn tuli tänä vuonna noin 80 vastausta. Vastausmäärä jäi edellisiä kyselykertoja alhaisemmaksi, koska keskeisenä vastaamispaikkana toimineet kirjastot jouduttiin sulkemaan 20.3. poikkeustilanteen vuoksi ennen vastausajan päättymistä (3.4.).