Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotebussi pysähtyy Klaukkalassa – "Puutiaisavokuume levinnyt jatkuvasti yhä laajemmalle"

Klaukkalassa on keskiviikkona 13. toukokuuta mahdollista hankkia muutamia rokotteita, kun Suomen Rokotepalvelun bussi pysähtyy Kauppakeskus Viirin pihalla klo 14–18. Kesäkuussa bussi vierailee samassa paikassa 3.6. ja 24.6.

Bussissa voi saada yleisimmät rokotteet, kuten puutiaisaivokuume- (TBE), pneumokokki-, hepatiitti- sekä jäykkäkouristusrokotteet. Harvinaisempia rokotteita voi tilata etukäteen.

THL on suositellut puutiaisaivokuumeen ottamista muutamissa Etelä-Suomen ja rannikkoalueiden kunnissa. Nurmijärvelle suositusta ei ole annettu, sillä Nurmijärvellä ei ole todettu puutiaisaivokuumeen saaneita.

Suomen Rokotepalvelu toteaa kuitenkin tiedotteessaan, että puutiaisaivokuumetta (TBE) aiheuttava virus on levinnyt jatkuvasti yhä laajemmalle alueelle ja sama kehitys jatkunee tulevinakin vuosina.

– TBE-taudissa oireet ovat akuutissa vaiheessa kouristeluja, halvauksia, tajuttomuutta, lievempiä hermoston toimintahäiriöitä ja tajunnan tason vaihtelua. Taudista selvinneillä toipuminen vie pitkään eikä toimintakyky useinkaan palaa ennalleen, tiedotteessa todetaan.

Samalla tiedotteessa kerrotaan, että lievemmän ja usein diagnostisoimatta jääneen tautimuodon pitkäaikaista haitoista tiedetään melko vähän.

Rokote on sen sijaan Rokotepalvelun mukaan tehokas.

Rokotebussilla henkilön tehtäväksi jää saapua Rokotepalvelun autolle ja maksaa valittu rokote, muusta huolehtivat Suomen Rokotepalvelun koulutetut sairaanhoitajat.

Rokotepalvelun väki uskoo, että rokotteen ottaminen rokotebussin kyydistä voi olla koronavirusepidemian aikaan jopa turvallisempaa kuin terveyskeskuksesta, kun jonottaminen tapahtuu ulkona tai esimerkiksi omassa autossa.