Rokotebussi pysähtyy Klaukkalassa – "Puutiaisavokuume levinnyt jatkuvasti yhä laajemmalle"

Runsaasti ulkoilevien tai kesällä riskialueilla mökkeilevien on tärkeää muistaa, että ainoa tehokas tapa suojautua puutiaisaivokuumeelta on rokotteen ottaminen. Raimo Eerola

Klaukkalassa on keskiviikkona 13. toukokuuta mahdollista hankkia muutamia rokotteita, kun Suomen Rokotepalvelun bussi pysähtyy Kauppakeskus Viirin pihalla klo 14–18. Kesäkuussa bussi vierailee samassa paikassa 3.6. ja 24.6.

Bussissa voi saada yleisimmät rokotteet, kuten puutiaisaivokuume- (TBE), pneumokokki-, hepatiitti- sekä jäykkäkouristusrokotteet. Harvinaisempia rokotteita voi tilata etukäteen.

THL on suositellut puutiaisaivokuumeen ottamista muutamissa Etelä-Suomen ja rannikkoalueiden kunnissa. Nurmijärvelle suositusta ei ole annettu, sillä Nurmijärvellä ei ole todettu puutiaisaivokuumeen saaneita.

Suomen Rokotepalvelu toteaa kuitenkin tiedotteessaan, että puutiaisaivokuumetta (TBE) aiheuttava virus on levinnyt jatkuvasti yhä laajemmalle alueelle ja sama kehitys jatkunee tulevinakin vuosina.

– TBE-taudissa oireet ovat akuutissa vaiheessa kouristeluja, halvauksia, tajuttomuutta, lievempiä hermoston toimintahäiriöitä ja tajunnan tason vaihtelua. Taudista selvinneillä toipuminen vie pitkään eikä toimintakyky useinkaan palaa ennalleen, tiedotteessa todetaan.

Samalla tiedotteessa kerrotaan, että lievemmän ja usein diagnostisoimatta jääneen tautimuodon pitkäaikaista haitoista tiedetään melko vähän.

Rokote on sen sijaan Rokotepalvelun mukaan tehokas.

Rokotebussilla henkilön tehtäväksi jää saapua Rokotepalvelun autolle ja maksaa valittu rokote, muusta huolehtivat Suomen Rokotepalvelun koulutetut sairaanhoitajat.

Rokotepalvelun väki uskoo, että rokotteen ottaminen rokotebussin kyydistä voi olla koronavirusepidemian aikaan jopa turvallisempaa kuin terveyskeskuksesta, kun jonottaminen tapahtuu ulkona tai esimerkiksi omassa autossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 2. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 3. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 4. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 5. Kova tuuli työllisti pelastuslaitosta – Nurmijärvellä seitsemän vahingontorjuntatehtävää
 6. Mansikkamaalle kannattaa kurvata nyt, jos tuoreet marjat houkuttelevat: "Ne kannattaa poimia mahdollisimmin pian"
 7. NJS murtui PK-35:n käsittelyssä – lupaavan alun jälkeen 4-0 kotijoukkueen eduksi
 8. Arvio: Aika jonka sain – elokuva muillekin kuin heppaihmisille
 9. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 10. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 11. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 12. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 13. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 14. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 15. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.