Klubitalo avasi Klaukkalassa – uusi kohtaamispaikka kaikille kuntalaisille

Klubitalo avasi uuden toimipisteen Klaukkalaan.

Klaukkalassa avataan tänään uusi kansalaistoimintakeskus, Nurmijärven klubitalo.

Entisen nuorisotilan paikalle Klaukkalan Kauppakeitaan alakertaan avatusta klubitalosta on tarkoitus tulla kaikille nurmijärveläisille avoin kohtaamispaikka.

Talon toiminnasta vastaa Eskot ry, jonka tehtävänä on tukea mielenterveyskuntoutujien asemaa, oikeuksia, osallisuutta ja toimintamahdollisuuksia sekä työllistymisen yleisiä edellytyksiä yhteiskunnassa.

Klubitalon johtajan Reetta Sedergrenin mukaan myös kaikki klubitalon työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka ovat työskennelleet mielenterveyskuntoutujien kanssa, mutta pääpaino ei ole mielenterveystyössä.

–Jokaisella meistä elämän aikana mielen hyvinvoinnissa ja arjessa jaksamisessa voi tapahtua muutoksia koska elämä ei ole tasapaksua huttua kenellekään. Vaikka henkilökunnallamme on vankkaa osaamista ja kokemusta mielenterveyden haasteiden kanssa toimimisesta ja mielen hyvinvoinnin edistämisestä, emme halua painopisteen olevan mielenterveyden notkahduksissa tai häiriöissä. Hyvä, oman näköinen arki, ihmissuhteet, työllistyminen tai opiskelu, yhdessä tekeminen sekä omiin tavoitteisiin keskittyminen – olivatpa ne mitä tahansa – ovat asioita, joihin yhteisöstämme saa tukea.

–Meillä ei keskitytä ihmisten diagnooseihin eikä toiminta ole suunnattu pelkästään mielenterveyskuntoutujille, työttömille, täysi-ikäisille tai ikäihmisille, vaan tänne voi tulla kuka tahansa, joka on kiinnostunut toiminnasta ja kokee hyötyvänsä siitä. Toisille se voi olla sosiaalinenyhteisö, netin käyttö, arjen hallinnan ja päivärytmin harjoittelupaikka, paperiasioiden hoito yhdessä tai kielenopiskelu, Sedergren selvittää.

Sedergren toivookin, että Klubitalon toimintaan osallistujina tulee olemaan monenlaista väkeä. Hän muistuttaa, että talo on avoinna kaikille halukkaille.

Klubitalon yhtenä yhdistävänä tekijänä kävijöille tarjotaan ensi viikosta lähtien myös edullinen lounas. Klubitalo ei toimi kuitenkaan varsinaisena lounasravintolana, vaan lounaalle pitää erikseen ilmoittautua ja se on tarkoitettu aktiivisille kävijöille.

–Ideana on, että lounas valmistetaan yhdessä ja siihen ilmoittaudutaan aina klo 9 mennessä aamulla, jotta kaupassa kävijät tietävät ruokailijoiden määrän.

–Vielä tällä viikolla lounasta ei voida kuitenkaan tarjota, sillä nyt me vielä sisustamme taloa. Halusimme avata näin etukäteen, jotta kaikki halukkaat voivat tulla yhdessä tekemään paikasta nurmijärveläisten näköisen. Kaikki ovatkin tervetulleita jo kalustuspuuhiin, sillä yhdessä luomme sen, mitä klubitalo on ihan seinistä lähtien.

Nurmijärven klubitalo osoitteessa Viirintie 3, Klaukkala. Avoinna tällä viikolla arkisin klo 9–13, ensi viikosta alkaen ma–pe klo 8–16. Lisätiedot p. 040 142 4085 tai p. 040 838 0884 sekä Facebookissa Nurmijärven Klubitalo – Klaukkala -nimellä.

Klubitalo

Klubitalo on mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama jäsenyhteisö. Se tarjoaa kuntoutujille heidän omista tarpeistaan lähtevää työpainotteista toimintaa ja vertaistukea. Lisäksi klubitalo tukee vahvasti kävijöidensä työllistymistä ja opintoihin pääsyä.

Klubitalossa voi päivän aikana oppia uusia taitoja, osallistua yhteisön rakentamiseen ja kehittää sosiaalisia vuorovaikutussuhteita.

Henkilökunta valmentaa, tukee ja ohjaa, ei tee puolesta.

Klubitalon ylläpitämiseen liittyvä työ tehdään yhdessä jäsenten ja palkatun henkilökunnan voimin.

Suomessa toimii nyt kaikkiaan 25 Klubitaloa, joiden toimintaan osallistuu noin 3000 aktiivijäsentä.

Suomen Klubitalot toimivat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA:n) ja kuntien tuella.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut