Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riistamiehet epäilevät: Nurmijärveltä löytyi kuollut susi

Metsäkylästä lauantaina aamupäivällä löytynyt kuollut eläin on alustavien tietojen mukaan naaraspuolinen susi. Eläin löytyi tienpenkalta Vanhan Hämeenlinnatien varresta. Itä-Uudenmaan poliisilta saatujen tietojen mukaan se on todennäköisesti jäänyt auton alle.

– Poliisipartio toi eläimen minulle tunnistettavaksi. Paikalle kokoontui myös joukko kokeneita nurmijärveläisiä riistamiehiä, kertoo itsekin riistamiehenä tunnettu rikoskomisario Markku Tuominen.

Tuominen ja muut paikalla olleet riistamiehet perustavat käsityksensä useisiin sudelle ominaisiin piirteisiin. Näitä ovat muun muassa mustat kynnet, kookkaat käpälät suhteessa eläimen muuhun kokoon sekä sudelle ominainen musta–ruskea–harmaa väritys.

Eläin oli myös erittäin lihaksikas ja sillä oli vahva hampaisto.

– Jos tämä nyt osoittautuu lajimäärityksessä sudeksi, niin kyse on varmasti näistä nuorista yksilöistä, jotka hakevat keväisin uutta reviiriä. Tässä lähistöllähän on kaksikin susilaumaa, toinen Länsi-Uudellamaalla Tenholassa ja toinen Hämeen puolella Rengossa, Tuominen kertoo.

Nurmijärvellä kuollut eläin on lähetetty maanantaiaamuna Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan tarkempiin tutkimuksiin.

– Siellä on asiantuntijoita, jotka pystyvät tekemään muutaman päivän sisällä lajitunnistuksen. DNA-tutkimukseen kuluu pidempi aika.

Tuomisen tietojen mukaan Nurmijärvellä jäi viimeksi susi auton alle vajaat kymmenen vuotta sitten. Tällöin Nummenniitystä löytynyt eläin todettiin nuoreksi susiurokseksi.