Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lepsämän koululaiset senioreiden oppaina – hyviä vinkkejä älypuhelimen käyttöön

Seniorit perehtyivät älypuhelimen käyttöön.

Lepsämän koulun digiagentit vierailivat opettajansa Titta Hyytin johdolla Nurmijärven Kirkonkylällä. Nurmijärven kansalliset seniorit ry oli kutsunut oppilaat opettamaan senioreita älypuhelimen käytössä.

Agentit toimivat opettajina senioreille, joista useille älypuhelimen käyttö on hieman vierasta ja ainakin kovin uutta.

Opettajia oli kuusi ja oppilaita kymmenen. Kokoontumispaikkana oli Ystävyyden kammari.

Pienen esittelyn jälkeen päästiin tositoimiin ja seniorit saivat kädestä pitäen neuvoja kuinka soitetaan, vastataan, lähetetään ja vastaanotetaan tekstiviestejä sekä kirjaudutaan WhatsAppiin, navigoidaan ja käytetään karttapalvelua. Taisipa joku seniori kokeilla facebookiakin.

Opettajat olivat kärsivällisiä ja jaksoivat näyttää toiminnot useaan kertaan ja vielä varmistaa, että oppi meni perille ja että kotona on harjoiteltava lisää.

Innostus opetustapahtumaan oli molemminpuolista eikä nurjia ilmeitä näkynyt.

Innostus opetustapahtumaan oli molemminpuolista eikä nurjia ilmeitä näkynyt. Sekä opettajilla että oppilailla oli hymy herkässä ja puheensorina täytti tilan niin, ettei ajatuksia tahtonut kuulla.

Agenteista eli opettajista vanhin oli 11-vuotias ja oppilaista nuorin 70-vuotias. Tässä sukupolvet kohtasivat hienolla tavalla.

Lepsämän koulun oppilasagentit aloittivat toimintansa lokakuussa 2016 Titta Hyytin opastuksella. Innokkaita agentteja on 22. He ovat 3.–4.-luokkalaisia.

Agentit kokoontuvat pari kertaa viikossa harjoittelemaan erilaisten viestintäteknisten laitteiden ja ohjelmien käyttöä. He ovat auttaneet ekaluokkalaisia Chromebookiin ja Edisoniin kirjautumisessa. Muutama agentti kävi testaamassa koulun opettajien valmiudet sulkea GoogleDrive iPadiltä.

Tapaamiseen osallistuivat digiagentit Netta Kiuru, Anna Meriläinen, Kridtiya Inchan, Kaisla Heikkinen, Anni Vanhala ja Robin Allika.

Nurmijärven kansalliset seniorit jatkaa ”kouluttautumista” ja alustavasti sovittiin jatkosta ja opitun kertaamisesta. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Markku Lindforssiin, puh. 0400 627451.