HSL parantaa moitittua matkakortinlukijaa

Helsingin seudun liikenne (HSL) aikoo parantaa uutta matkakortinlukijaa.

Kortinlukija on saanut runsaasti palautetta matkustajilta ja kuljettajilta. Sitä on esimerkiksi moitittu sekavaksi ja aikaa vieväksi.

HSL:n mukaan kortinlukijaa kehitetään nyt yhdessä palvelumuotoilun ammattilaisten ja asiakkaiden kanssa. Lisäksi työhön kutsutaan mukaan kehitysideoita aiemmin esittäneet Aalto-yliopiston opiskelijat ja asiakkaat.

–Käyttöliittymän uudelleen tarkastelun lisäksi teemme töitä myös parantaaksemme kortinlukijan teknistä suorituskykyä, hankejohtaja Eero Nikula kertoo.

Tarkoituksena on muun muassa pohtia, voisiko kortinlukijan ruudulla olevan OK-napin poistaa ja näin nopeuttaa laitteen käyttämistä.

Juuri OK-napin poistamista ovat ehdottaneet Aalto-yliopiston opiskelijat, jotka esittivät tammikuussa oman näkemyksensä siitä, kuinka matkakortinlukijasta saisi nopeamman.

Opiskelijoiden mukaan kortinlukijan suurimmat ongelmat ovat epälooginen toimintajärjestys ja liian kauan kestävä ostotapahtuma.

Heidän ehdottamassa käyttöliittymässä kertalipun ostamiseen tarvitaan vain kaksi vaihetta. Ensimmäiseksi käyttäjä valitsee matkustusalueen napauttamalla haluamaansa vaihtoehtoa ja toisena näyttää korttinsa laitteelle. OK-napin painallus poistuisi välistä kokonaan.

HSL:n mukaan kortinlukijan kehittämisessä on tällä hetkellä kaksi linjaa, nykyisen lippujärjestelmän lukija ja uuden vyöhykemallin lukija.

Uusia käyttöliittymän versioita testataan parhaillaan eri asiakasryhmillä.

Uusia versioita uudesta vyöhykemallin aikaisesta lukijasta tuodaan puolestaan asiakkaiden kokeiltavaksi huhtikuun puolessa välissä.

Kortinlukijoita asennetaan vielä kevään ajan busseihin, juniin ja raitiovaunuihin. Niistä on nyt asennettu puolet. Uudet matkakortinlukijat ovat osa laajaa lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistushanketta.

Lue myös:Opiskelijat: Näin HSL:n matkakortinlukijasta tulisi looginen ja nopea

"Suoraan helvetistä" – Yle: Uusi matkakortinlukija on matkustajien mielestä täysi susi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut