Bussien tekstit ilahduttavat ohikulkijoita – Sataa sataa ropisee, mörkö se lähti piiriin ja muut suosikit

Kivistön Liikenteen hauskat tekstit ilahduttavat ohikulkijoita. Kivistön Liikenne

Riikka Laine

Useampi nurmijärveläinen on hieraissut silmiään, kun Klaukkalantiellä on tullut vastaan bussi tekstillä ”mörkö se lähti piiriin” tai ”mä olen niin rock”. Tekstit herättivät tammikuussa somessa paljon keskustelua ja saivat kiitosta nurmijärveläisiltä.

Tekstien taustalla on forssalainen Kivistön liikenne, joka hoitaa linjaliikennettä usealla vuorolla Vihdistä ja Karkkilasta Klaukkalan kautta Helsinkiin ja takaisin.

Toimitusjohtaja Reetta Rauhaniemen mukaan 90-luvun lopussa käyttöön otetuissa elektronisissa linjakilvissä pidettiin alkuun vain linjatietoja. Pian kuitenkin huomattiin, että kilpeä on hyvä käyttää myös muun muassa tilausajoliikenteessä ja sinne voidaan kirjoittaa esimerkiksi asiakkaan nimi heidän niin toivoessaan.

– Kun ajatusta vietiin eteenpäin niin ehdotuksia talon sisältä alkoi tulla.

– Nyt meillä on ohjeistuksena, että tekstien pitää olla hauskoja sekä asiallisia ja niitä voi käyttää kunhan niistä ei ole haittaa, Rauhaniemi kertoo.

Kivistön bussien tekstit ohjelmoidaan pääsääntöisesti firman toimistolla ja ne siirretään muistitikulla itse kilpeen, eli kuka tahansa ei pääse kilpiä muokkaamaan.

Rauhaniemi kertoo firman saaneen teksteistään aiemminkin positiivista palautetta.

– Mieleen on jäänyt mm. syksyisessä vesisateessa kävellyt rouva joka ilahtui suuresti ”sataa sataa ropisee” tekstistä.

– Kaikkiaan meillä on autoissamme kymmeniä tekstejä. Hyvää huomenta Suomi, hyvää joulua tai jaa mää vai?, Rauhaniemi luettelee esimerkkejä.

Rauhaniemen mukaan myös asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa tekstien sisältöön.

– Mikäli hyviä lausahduksia tulee eteen, niin niitä voi esittää meille.

– On mukavaa että olemme pystyneet ilahduttamaan kansalaisia. Iloa tarvitaan joka päivään.

ZZZ... Korsisaari tauolla

Myös nurmijärveläisen Korsisaaren busseissa on nähty välillä muitakin tekstejä kuin itse liikenteeseen liittyvää.

Yksikön päällikön Raimo Salmisen mukaan suurimmassa osassa busseista on sellaiset laitteet, joilla kuljettaja ei pääse itse muokkaamaan tekstiä. Esimerkiksi Espoossa liikennöivissä HSL-sopimusliikenteen autoissa tekstiin pääsee kuitenkin käsiksi. Sieltä Salmisen tietoon onkin kantautunut esimerkiksi tauosta kertova ”Zzzzz… ja ”Olispa jo kesä”.

– Ohjeistuksemme on, että pysymme ennakkoon tallennetuissa teksteissä ja että niitä käytettäisiin oikein. Mutta hauskat tekstit ovat ihan hyvä vaihtoehto, kunhan pysytään asialinjalla, Salminen sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut