Vantaan susihavainto vahvistumassa – Peto liikkuu nyt kohti itää

Vantaalla on jälleen tehty uusi havainto sudeksi epäillystä eläimestä. Tuoreimman näköhavainnon teki eilen iltapäivällä Milko Santandreu Korson Vallinojalla. Alueella on runsaasti omakotitaloja.

– Olin eilen kello 15 jälkeen keittämässä kotonani teetä ja huomasin ikkunasta, miten aivan suden näköinen eläin kulki pihatiellä automme vierestä, kertoo Santandreu.

– Se liikkuihitaasti, mutta määrätietoisesti eteenpäin ja nuuski koko ajan maata. Selkä oli melkein u-kirjaimen muotoisella kaarella.

Santandreun näkyvistä susi katosi talon toiselle puolelle ja jatkoi sieltä metsää kohti.

Havaintoa sudeksi epäillystä eläimestä ei kuitenkaan tähän mennessä ole voitu täysin varmistaa, sillä valokuvaa Santandreu ei ehtinyt eläimestä ottaa.

– Jälkiä jäi kyllä lumeen, mutta en ole jälkiekspertti, joten en osaa sanoa niistä mitään varmaa, Milko Santandreu kertoo.

Iltapäivällä tapahtumapaikalle on tulossa riistanhoitoyhdistyksen asiantuntija tutkimaan jälkiä.

Suden täysin varma tunnistaminen on ilman selkeää valokuvaa tai jälkihavaintoa varsin vaikeaa.

– Sellaisissa tapauksissa emme voi muuta kuin luottaa ihmisten havaintoihin. On tietenkin hyvin vaihtelevaa, osaavatko havainnontekijät todella tunnistaa suden vai ei, muistuttaa Vantaan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Martti Palokas

Palokkaan mukaan on todennäköistä, että Korsossa havaittu susi on sama, joka nähtiin maanantaina Syväojalla. Tuolloin kaivinkoneenkuljettaja Mikko Puustinen näki eläimen Toukolantien työmaalla aamuyhdeksältä. Puustinen ehti ottaa eläimestä myös kännykkäkuvan.

Syväojan susi liikkui tietä pitkin kohti työmaata.

Palokas arvioi, että näiden kahden havainnon välillä on selkeä yhteys.

– Näyttää vahvasti siltä, että kyseessä on nyt sama yksilö. Se on todennäköisesti nuori susi, joka etsii itselleen reviiriä. Niissä puuhissa se voi liikkua vuorokaudessa varsin pitkiäkin matkoja.

– Sudesta ei ihmisille ole vaaraa, mutta ongelmalliseksi tilanne voi käydä silloin, jos susi tottuu ihmisiin. Vapaana olevat koirat ja kissat ovat silloin vaaravyöhykkeessä.

Palokkaan mukaan susi voi napata mukaansa myös miltei minkä kokoisen koiran tahansa, sillä susi on aina koiraa vahvempi.

– Mutta ihmisten kohdalla syytä paniikkiin ei ole, Palokas muistuttaa.

Lue uusin uutinen:Vantaan tuorein susihavainto: Asiantuntija tutki jäljen – "Täysin mahdollista, että oli susi"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut