Klaukkalan susi todettiin koiraksi – naapurikunnassa varma susihavainto

Klaukkalassa eilen illalla tehty susihavainto on todettu vääräksi. Petoasiantuntijan mukaan kyse on irtokoirasta, jonka toinen etujalka on loukkaantunut.

Sen sijaan naapurikunnassa Vihdissä tehty susihavainto on todettu oikeaksi. Myös tämän eläimen yksi jalka on loukkaantunut.

– Eläin on luokiteltu sudeksi. Meillä on siitä aika paljon videokuvaa ja poliisikin on nähnyt sen aivan vierestä, kertoo Vihdin ja Karkkilan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jussi Sohlman.

Sohlmanin mukaan eläimen väritys ja etupään rotevuus, kulkutyyli sekä korvien ja pään asento viittaavat suteen. Myös petoasiantuntija on tutkinut eläimen jäljet.

Ensimmäiset havainnot Vihdin sudesta tehtiin viime keskiviikkona Vihdin kirkonkylällä. Sen jälkeen eläin on nähty Karkkilassa ja Tuohilammen maisemissa. Tuohilammella sen uskotaan tappaneen maastoon peuralehmän.

Sohlmanin mukaan Etelä-Vihdissä ja Karkkilassa tehdään vuosittain susihavaintoja. Yksinäisiä susia tulee piipahtamaan muun muassa Raaseporin alueella elävistä susilaumoista.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut