Useita "susihavaintoja" Klaukkalassa – varmistui koiraksi

Klaukkalassa sunnuntai-iltana liikkunut, sudeksi epäilty eläin on varmistunut koiraksi.

– Meille on tullut useampikin vihje sudeksi luullusta eläimestä. Suurpetoasiantuntija on käynyt niillä paikoilla, joista havaintoja on tehty. Jälkien perusteella kyse on koirasta, joka ontuu toista etujalkaansa, kertoo rikoskomisario Markku Tuominen Itä-Uudenmaan poliisista.

– On kuitenkin hienoa, että ihmiset ilmoittavat havainnoistaan. Suteen liittyy monenlaisia pelkoja, joten kyllä me varmistamme saamamme havainnot, Tuominen sanoo.

– Koira se on, sanoo jäljet maanantaiaamuna tarkistanut suurpetoyhdysmies.

Lumikelillä lumi sotkee hänen mukaansa jonkin verran jälkiä, joten niitä on seurattava niin pitkälle, että löytää puhtaan, lumettoman jäljen.

– Koiran jälki on suden jälkeä pyöreämpi. Sudella taas on laajempi anturaväli kuin koiralla. Suden tekemä jälkivana on koiran jälkivanaa pidempi.

Klaukkalassa nähdyn eläimen reitti on kulkenut aivan talojen nurkissa. Susi ei tule suurpetoyhdysmiehen mukaan edes maaseudulla näin lähelle pihoja, jos pihalla ei ole koiria tai muita kotieläimiä.

– Nurmijärvellä Hankotien pohjoispuolella on tehty muutama varmistettu susihavainto. Tuorein havainto on viime syksyltä. Kyseessä on aina ollut yksittäinen läpikulkususi. Susi voi liikkua vuorokaudessa 50–60 kilometriä.

Sosiaalisessa mediassa paljon kohua herättänyt eläin on nähty sunnuntai-iltana ainakin Pikimetsässä Viirupöllöntiellä, Kirkkotien sillalla ja Mäntysalon pellolla.

Lue myös: Klaukkalan susi todettiin koiraksi - naapurikunnassa varma susihavainto

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut