Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippuidea lanseerattiin Suomeen – Paukuton uusivuosi houkuttelee jopa 200 koiraa yhteen hotelliin

Helsinki-Vantaan lentoaseman kainalossa sijaitsevan Hotel Clarion Helsinki Airportin ajatus rauhallisesta vuodenvaihteesta koirille on otettu lemmikkiperheissä riemulla vastaan.

Hotelli tarjoaa mahdollisuuden hiljaiseen uudenvuoden viettoon niille koirille, jotka pelkäävät vuodenvaihteen paukuttelua ja ilotulitteista syntyviä äkillisiä ääniä. Koiranomistajien innostus rauhalliseen vuodentaitteeseen ylitti kaikki odotukset.

– Näillä näkymin koiranomistajia on tulossa hotelliin noin 150. Pikaisen arvion mukaan heillä on yhteensä parisensataa koiraa, ynnää Clarionin hotellinjohtaja Jaana Matikainen

– Alunperin ajattelimme, että meille voisi tulla korkeintaan 50–60 koiraa, joille riittäisi ehkä tuollaiset kolmisenkymmentä huonetta. Mutta tämä määrä ylittyy nyt moninkertaisesti. Kiinnostus on ollut valtavaa, vaikka emme ole edes mainostaneet tätä palvelua kovinkaan aktiivisesti.

Tällä hetkellä vapaita, koirille ja heidän omistajilleen tarkoitettuja huoneita on Clarion Helsinki Airportissa jäljellä enää muutamia. Kahden hengen huoneeseen otetaan korkeintaan kaksi koiraa, mutta suurempiin huoneistoihin lemmikkejä mahtuu jopa neljä.

Hotelliin majoittuville koiraperheille on tarjolla myös illallisbuffet sekä tietenkin myös nelijalkaisille tarkoitettuja makupaloja. Koirat voivat halutessaan yöpyä koirasängyissä.

– Vaikka lentokentän läheisyydessä ei ilotulitteita saakaan ampua, emme voi aivan sataprosenttisesti taata, etteikö korkeaan hotelliin näkyisi jostain kauempaa ammuttuja raketteja. Mutta olemme tehneet kaikkemme, että vuodenvaihde olisi mahdollisimman mukava ja rauhallinen koirille, Matikainen kertoo.

Ajatus rauhallisesta koiravuodenvaihteesta on testattu ja hyväksi havaittu länsinaapurissa: Tukholmassa sijaitsevassa Hotel Clarion Arlandassa koirille tarkoitettuja paukuttomia vuodenvaihteita on vietetty jo viiden vuoden ajan.

– Tuntuu hienolta, että koiranomistajat ovat löytäneet tämän palvelun omakseen myös meillä. Uuden vuoden jälkeen kokoamme palautteen yhteen ja suunnittelemme sitten jatkoa. Olisi mukavaa, jos voisimme tehdä tästä perinteen, joka palvelisi mahdollisimman montaa koiraperhettä, Matikainen kaavailee.

Lue tästä, millaiset suunnitelmat hotellilla oli koiravuodenvaihteesta ennen joulua.