Timo lihoi 25 kiloa ennen armeijaa – nyt hän kertoo kaikille, kuinka polttaa rasvaa ja kasvattaa lihaksia

TERVEYS Armeijassa hyvinvoinnin ammattilainen Timo Haikarainen oli rapakunnossa.

Joskus elämässä täytyy sietää epätietoisuutta ja epävarmuutta tulevaisuudesta, jotta saavuttaa todellisen määränpäänsä. Näin tapahtui Timo Haikaraiselle, 41, matkalla kohti unelmaa, jota hän tänä päivänä elää.

–Lukiossa minua kiinnosti kaksi asiaa ylitse muiden; musiikki ja urheilu. Musiikki kiinnosti jopa hieman enemmän, mutta korvassani todettiin meluherkkyys. Se oli kova pala silloin, Haikarainen kertoo.

Sitä ennen kamppailulajeja harrastanut ja ohjannut sekä muutenkin aktiivisesti liikkunut nuorukainen antoi kaiken repsahtaa.

–Minulle tuli hällä väliä -asenne. Söin miten sattuu, enkä liikkunut. Painoni nousi 25 kiloa ja armeijaan mennessäni olin aivan rapakunnossa, mies kertoo.

Kersantti kysyi, oliko mies koskaan elämässään urheillut.

–Hän ei meinannut uskoa, kun kerroin, ettei ollut kauaa, kun olin sijoittunut mitalipaikalle karaten SM-kisoissa.

Armeijan jälkeen Haikarainen sisuuntui ja päätti karistaa kilot pikavauhdilla.

–Jälkeenpäin ajateltuna metodit olivat huonot, mutta kilot ainakin lähtivät.

Tradenomiopintojen loppupuolella Haikarainen hakeutui muutaman kuukauden kestäneelle liikunnanohjauksen peruskurssille. Pian hän alkoi tehdä täysipäiväisesti kuntosaliohjauksia samalla kun suoritti opinnot loppuun.

–Pidin työstäni, mutta janosin lisää tietoa. Olin kiinnostunut teoriapuolesta. Pääsin opiskelemaan Jyväskylään liikuntabiologian laitokselle.

Samaan aikaan Haikaraiselle tarjottiin mielenkiintoista työtä helsinkiläiseltä kuntoklubilta.

–Valinta oli vaikea: Houkutteleva työ tai lähtö uuteen kaupunkiin, mistä en tiennyt mitään, enkä varsinkaan mitä tuleman pitää.

Haikarainen valitsi kuitenkin hypyn tuntemattomaan.

–Ensimmäisenä vuonna pureskelin kynsiä kymmenen neliön kopissa. Opintoaiheetkaan eivät olleet vielä minua kiinnostavilta aihealueilta.

Kun Haikarainen oli taas kerran koko viikonlopun tehnyt ohjauksia lähes pelkillä matkakuluilla ja pankkitili pyöri väärinpäin, hän mietti, olisiko sittenkin vain pitänyt jäädä Helsinkiin.

–Pikkuhiljaa kuitenkin, kun olin aikani hakannut päätäni seinään, asiat alkoivat loksahdella kohdilleen. Pääsin liikuntatieteelliselle laitokselle töihin ja aloin tehdä valmennuksia.

Toisena vuonna opinnotkin alkoivat käsittellä enemmän Haikaraista kiinnostavia asioita, kuten kehon toimintaa. Vuonna 2007 mies perusti yrityksen ja vuonna 2008 hän valmistui liikuntatieteiden maisteriksi.

–Sen jälkeen olen tehnyt töitä jakaumalla 75 valmentamista ja loput kouluttamista. Missioni on auttaa ihmisiä saamaan parempia tuloksia harjoittelussaan ja parantamaan elämänlaatuaan sitä kautta.

Taustalla elää unelma pystyä vaikuttamaan liikunta- ja terveysasioihin isommalla kaavalla.

–Koen tärkeäksi jakaa järkevää ja arkeen sovellettavaa tietoa ihmisille. Moni yllättyy, miten pienellä vaivalla voi saada näkyviä tuloksia aikaiseksi.

Kuka?

Timo Haikarainen on 41-vuotias personal trainer.

Asuu nykyään Jyväskylässä.

Tekee yrittäjä henkilökohtaista valmennusta ja kouluttaa liikunta- ja terveysalan ammattilaisia.

Koulutukseltaan hän on liikuntatieteiden maisteri.

Julkaisi hiljattain lihaskasvu ja rasvanpoltto -esikoiskirjansa.

Kirja on ollut julkaisusta lähtien AdLibriksen Suomen haaran 10 myydyimmän teoksen joukossa.

Kirja on tarkoitettu henkilölle, joka haluaa vähemmän rasvaa ja enemmän lihasta vartaloonsa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut