Taideyhdistys tarjoilee Talven taikaa

Anne Puuskan maalauksia Talven taikaa -näyttelyyn. Nämä ja mut taulut ovat nähtävillä Galleria Aleksiksessa vuoden loppuun asti. -

toimitus

Nurmijärven taideyhdistys järjestää työntäyteisen vuoden päätteeksi Talven taikaa -nimisen näyttelyn tiloissaan Punamullantiellä. Esillä on yhdistyksen jäsenten töitä, mutta muutkin kuvataiteesta kiinnostuneet kutsutaan osallistumaan. Useimmat näyttelyteokset ovat myynnissä.

Taideyhdistyksellä on pitkät perinteet kuvataiteen edistäjänä Nurmijärvellä. Vuonna 1979 perustettuun yhdistykseen on kuulunut suuri joukko ansioituneita kuvataiteilijoita. Taideyhdistykseen kuuluu nykyisin noin 80 kuvataiteesta kiinnostunutta.

Vuosien varrella yhdistystä ovat luotsanneet monet taitavat puheenjohtajat. Tänä vuonna maaliskuussa pidetty vuosikokous valitsi puheenjohtajaksi kuvataiteilija Vicky Maarasen.

Maaranen toteaa, että yhdistys on ollut pitkään hiljainen ja ilman aktiivista toimintaa. Nyt tilanne on erilainen. Kun Maaranen valittiin puheenjohtajaksi, hän päätti, että yhdistys nousee uudelleen merkittäväksi tekijäksi Nurmijärven kunnassa.

Vuoden aikana yhdistykseen on liittynyt nuoria, innokkaita taiteilijoita, jotka ovat olleet taiteen parissa useampia vuosia.

Maaranen uskoo, että Nurmijärven Taideyhdistys on nyt heräämässä henkiin.

– Taideyhdistys mahdollistaa erilaisen toiminnan kunnassa sekä lisää kunnan näkyvyyttä ympäri Uudenmaan. Taideyhdistys on ollut paikallisessa toiminnassa mukana kymmeniä vuosia. Yhdistys on saanut näkyvyyttä myös kunnan ulkopuolella. Nykypäivänä elämä on vaikeaa ja täynnä haasteita. Yhdistystoiminta on pelastanut monet yhdessäolon aktiivisella tekemisellä ja taiteen luomisella. Myös tämä on asia, jonka takia yhdistys haluaa vaikuttaa monen kuntalaisen elämään, Maaranen sanoo.

Talven taikamaa -näyttelyn avajaiset 1.12. klo 18-20 Galleria Aleksiksessa Punamullantie 12 A Kirkonkylä. Näyttely jatkuu 31.12. asti. Avoinna ma–ti klo 10–15, ke klo 13–17, to klo 13–18, pe klo 10–15, la klo 11–14.

Katso tapahtuman promovideo tästä: