Päivätansseissa pistetään jalalla koreasti ja lauletaan

Kunnan liikuntapalvelut ja Nurmijärven Opisto järjestävät kuukausittain Päivätanssit ja yhteislaulua -tilaisuuksia.

Seuraavaksi vuorossa on Klaukkalan tilaisuus.

Päivätanssien ja yhteislaulujen osallistujamäärä on ollut kasvussa. Viimeksi Ahjolan salin täytti reilut 60 osallistujaa.

– Toivottavasti ensi viikon tapahtumassa nähdään vieläkin enemmän osallistujia, toteaa kunnan liikuntapäällikkö Antero Lempiö

Hänen mukaansa päivätansseille ja yhteislaululle on suunnitteilla jatkoa myös kevätkaudella. Ja vuoden kuluttua saatetaan pyörähdellä uuden monitoimitalon salissa.

– Olemme saaneet osallistujilta rakentavaa palautetta ja toiminnan luonnetta on sen mukaisesti kehitetty, toteaa Lempiö.

Syksyn viimeiset tanssit pidetään Itsenäisyyspäivän jälkitunnelmissa Ahjolassa, joten siltä tapahtumalta on lupa odottaa juhlan tuntua. Hän uskoo myös, että tästä saadaan kuntaan mukava kuukausittain järjestettävä tapahtuma tuleville vuosille.

Tanssimusiikin ja yhteislaulujen kapellimestarina toimii Nurmijärven Opiston vastaava musiikin aineiden opettaja Pekka Evijärvi Pitkän linjan muusikko ja musiikin opettaja on innostunut uudesta formaatista.

– Näyttää siltä, että saamme vähitellen kehitettyä Nurmijärvelle sopivan mallin, jossa tanssia ja laulua on sopivassa suhteessa, toteaa Evijärvi.

Hänen mukaansa tanssittavan musiikin osuutta lisättiin ensimmäisen yhteislaulukerran jälkeen osallistujien toiveesta.

– Tapahtumat ovat siinä mielessä vapaamuotoisia, että halutessaan osallistujat voivat joko tanssia tai laulaa koko puolitoistatuntisen ajan. Välillä pidetään lyhyt huoltotauko ja toisinaan tunnelmoidaan Päivänsäteen ja menninkäisen melodialla, mutta muutoin laitetaan kompit ojennukseen valssin, tangon, jenkan, humpan ja vaikkapa foxin tahdissa, hän lisää.

Nurmijärven Opiston rehtorin Jenni Karemon mukaan kuntotanssienkin suuntaan ideaa voidaan kehittää.

– Toivottavaa olisi, että erilaisia ideoita tuotaisiin suoraan tapahtuman järjestäjälle.

Päivätanssit ja yhteislaulua ti 15.11. klo 13, Klaukkalan Aitohelmi. Maksuton. Syyskauden viimeinen tapahtuma ke 7.12. klo 13, Ahjola.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut