Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläiselle Tero Puhalle 13 000 euron apuraha

Nurmijärveläinen taiteen maisteri Tero Puha on saanut taiteelliseen työskentelyyn Uudenmaan Kulttuurirahaston apurahan. Apurahan suuruus on 13 000 euroa.

Keskeisiä teemoja Puhan töissä ovat muun muassa nuorten miesten identiteetti ja kehosuhde, ihmisen kaipuu ainutkertaisuuden kokemukseen sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asema yhteiskunnassa.

– Tulevat projektit tulevat työllistämään myös muita taiteilijoita: teen yhteistyötä muusikoiden, näyttelijöiden ja tanssijoiden kanssa. Projektit ovat suuremmaksi osaksi kamerapohjaisia ja lopulliset teokset esittäytyvät näyttelyinä, kirjoina ja elokuvina, Puha kertoo tulevista suunnitelmistaan.

Kaikkiaan Uudenmaan Kulttuurirahasto jakoi 1,34 miljoonaa euroa apurahoja Uudenmaan taiteelle ja paikalliskulttuurille. Apurahat jaettiin ja julkistettiin 12. toukokuuta.

Kärkihankeapuraha 40 000 euroa myönnettiin Nuoren Voiman Liitto ry:lle digitaalisen kirjallisuuden hankkeeseen. Pyytämättä ja yllätyksenä annettava palkinto 15 000 euroa myönnettiin koreografi-ohjaaja Reija Wäreelle.

Apurahaa rahastolta haki kaikkiaan 2 236 hakijaa, joista 159 eli noin seitsemän prosenttia sai apurahan.

Koronakriisin aiheuttamaa taiteen kentän ahdinkoa Uudenmaan rahasto pyrki lievittämään jakamalla noin 140 000 euroa ylimääräisinä pieninä kriisiapurahoina, joiden avulla tuen piiriin pääsi liki 60 freelancetaiteilijaa.