Roope toteutti hienon graffitin Isoniitun koululle – piristää oppilaita ja opettajia

Roope Huhtinen toteutti graffitin Isoniitun koulun seinään. Aaro Pälä

Sera Väistö, Iiris Lehmusto

Koulujen etäopetus on tuonut mukanaan positiivisia asioita.

Käytävien ammottaessa tyhjyyttään koulun tiloja on nimittäin ollut mahdollista kohentaa. Isoniitun koulussa Klaukkalassa entisten oppilaiden luoma graffitiseinä sai uuden elämän, kun koulun liikunnanopettaja Ari Murole käynnisti seinän uudistusprojektin. Se mahdollisti koulun yhdeksännen luokan oppilaan Roope Huhtisen pitkäaikaisen unelman maalata graffiti koulun seinälle. Huhtinen oli innoissaan mahdollisuudesta jättää jälki omista taidoista kouluun.

Projekti alkoi kiireisellä ja tarkalla suunnittelulla. Kunnan työntekijät peittivät vanhan teoksen keltaisella maalilla, ja uusi graffiti alkoi syntyä tiukalla aikataululla.

Prosessin alussa tausta ja kirjaimet hahmoteltiin ensin paperille ja graffitin pohja muodostui pikkuhiljaa seinälle. Eniten aikaa Huhtinen kertoo käyttäneensä teräviin yksityiskohtiin ja virheiden korjailuun. Värikäs työ vei paljon maaleja, ja osa niistä alkoi loppua kesken. Välineiden käyttö kävi välillä hankalaksi, mutta takaiskuista huolimatta työ valmistui ajallaan.

– Maalauksen teko tosiaan kesti hyvin pitkään, paljon kauemmin kuin olin arvioinut, Huhtinen päivittelee väsyneenä, mutta teokseensa tyytyväisenä.

Kokonaisuudessaan työhön kului 22 tuntia.

Huhtisen päivät venyivät pitkiksi ja aikataulu tuntui tiukalta. Graffiti on suurin Huhtisen koskaan tekemä ja mukavaa vaihtelua paperisille teoksille. Vaikka graffitin tekeminen oli raskasta, kertoo Huhtinen kehittyneensä monissa tekniikoissa. Niin kuin jokainen maalauskerta, opetti tämäkin tekijälle paljon uutta.

Graffitiprojekti toteutettiin kokonaan oppilastyönä. Huhtisen työtä kävi valokuvaamassa seitsemännen luokan oppilas Aaro Pälä.

Projekti on hyvä esimerkki oppilaiden mahdollisuudesta vaikuttaa koulun asioihin. Värikäs graffiti piristää sekä oppilaita että opettajia ja tuo kouluun uuden ilmeen. Huhtisen motto kuuluukin: “Jos et voi tehdä itseäsi iloiseksi, tee muut.”

Isoniittulaisten palatessa kouluun heitä odottaa muistutus siitä, että myös poikkeusoloissa on mahdollista luoda uutta ja hyvää.

Kirjoittajat ovat Isoniitun yhdeksännen luokan oppilaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.