Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnairin lennolle ei ole enää asiaa ilman kasvomaskia – Lentoasemalla maskipakko työntekijöille, "vahva suositus" matkustajille

Finnair vaatii jatkossa matkustajilta suu- ja nenäsuojaimen eli kasvomaskin käyttöä, yhtiö tiedottaa.

Maskin ei kuitenkaan ole pakko olla kirurgitasoa, vaan itse tehty kangassuojuskin riittää. Jos matkustajalla ei ole omaa maskia, sellaisen saa Finnairilta.

Lentohenkilökunnankin on pidettävä maskia.

Myös Finavia tiedottaa tänään laajentavansa maskien käyttöä lentoasemillaan.

Suu-nenäsuojaimien käyttöä edellytetään jatkossa kaikilta asiakkaiden kanssa työskenteleviltä lentoasemien työntekijöiltä. Lisäksi Finavia "suosittelee vahvasti", että matkustajat käyttäisivät maskia lentoasemalla liikkuessaan.

– Pyydämme matkustajia käyttämään omia maskejaan aina lentoasemalla liikkuessaan. Sopiva maski on hyvä hankkia osana muita matkavalmisteluja. Tällä hetkellä olemme lisäksi varanneet rajallisen erän suu-nenäsuojaimia annettavaksi pyydettäessä niille matkustajille, joilla ei vielä ole omaa maskia mukanaan, sanoo tiedotteessa Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Lentokentälle saapuvia matkustajia sekä Finnair että Finavia suosittelevat tekemään lähtöselvityksen verkossa ja minimoimaan matkatavaroiden määrän.

Helsinki-Vantaalle on nyt saavuttava omalla autolla tai taksilla, sillä lentoasemalla eivät toistaiseksi pysähdy junat ja bussit. Helsinki-Vantaalla T2-terminaali on varattu vain lähtevien tai saapuvien matkustajien käyttöön.

Tällä hetkellä lentokenttäbusseissa kuljetetaan vain puolet normaalista matkustajamäärästä. Kotimaan- ja ulkomaanmatkailijoille on Helsinki-Vantaalla omat erilliset kulkureittinsä.