Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otaniemen käyntikortti saneerataan – kyse on harvinaisuudesta Alvar Aallon töiden joukossa

Aalto-yliopiston kampuksella sijaitsevan, Otaniemen ostarina tunnetun rakennuksen peruskorjaus valmistuu vuoden kuluttua eli toukokuussa 2021.

Remontti alkoi tämän vuoden maaliskuussa. Vuonna 1961 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut Alvar Aalto.

Peruskorjauksen tarkoituksena on saattaa merkittävä rakennus alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa arvoisellaan tavalla, toteaa tiedotteessa Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Ville Jokela.

Otakaaren varrella sijaitseva Otaniemen ostari on tuttu monelle kampuksella opiskelleelle ja asuneelle.

Rakennusta on kuvattu myös kampusalueen käyntikortiksi, sillä se on sisääntuloväylien luona ja keskeisellä sijainnilla yliopiston päärakennuksen Dipolin, Kandidaattikeskuksen ja Harald Herlin -oppimiskeskuksen läheisyydessä.

Rakennus on myös harvinaisuus, sillä se on yksi harvoista Alvar Aallon suunnittelemista myymälärakennuksista.

Ostarin valkoiset, rapatut seinät, suuret näyteikkunat ja koko rakennuksen pituinen käytävä sekä kaariaiheinen katto erottavat rakennuksen muista, punatiilisistä Aallon suunnittelemista tutkimus- ja opetusrakennuksista.

Rakennus peruskorjataan ja talotekniikka uusitaan liiketoimintaa ja erilaisia palveluita varten. Myös julkisivu kunnostetaan ja entisöidään.

Kaikki vanhat ikkunat ja ulko-ovet kunnostetaan tai uusitaan vanhoja alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen.

Korjaussuunnitelmat on tehty yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa. Tavoitteena on kunnioittaa rakennuksen historiallista ja arkkitehtonista arvoa.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelija on Arkkitehdit Q4 Oy ja rakennuttaja Otaniemen Liikekeskus Oy. Pääurakoitsija on Pakrak Oy.