Nyt puhuu ohikulkutiestä valittanut: "kuntalaisia ja päättäjiä johdettu harhaan”

Riikka Laine

Klaukkalan ohikulkutiestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen valittanut maanomistaja haluaa nyt kertoa valituksensa taustoista.

Maanomistajan mukaan NU:n uutisointi 28.9. Klaukkalan ohikulkutien viivästymisestä antaa varsin yksipuolisen kuvan tilanteesta.

–Valitukseni korkeimpaan hallinto-oikeuteen ei ole yksinomaan linjausta koskeva, vaan myös Liikenneviraston menettelystä sinne toimittamani kirjelmän suhteen.

Maanomistajan tietojen mukaan ohikulkutiestä on tehty myös muita valituksia.

–Saamani tiedon mukaan Helsingin hallinto-oikeus käsittelee edelleenkin ohikulkutielinjausta koskevia ainakin yhden taloyhtiön ja useiden yksityishenkilöiden valituksia, jotka liittynevät Klaukkalan osayleiskaavan virkamiesvalmistelun epäselvyyksiin.

–Tästäkö johtunee, ettei kunnanjohtaja tuonut tätä kaavoitukselle kiusallista asiaa esille lehtihaastattelussaan? maanomistaja ihmettelee.

Maanomistaja huomauttaa myös, että tien rakentaminen edellyttää vielä paitsi Klaukkalan vireillä olevan osayleiskaavan valmistumista ja vahvistamista, myös voimassa olevan asemakaavan muutosta ja vahvistamista.

–Molemmat prosessit vievät aikansa, koska niihin liittyy monia muitakin asioita, kuin ohikulkutie. Tapa, jolla kunta on tällaisia asioita hoitanut, ei välttämättä hyvää ennusta.

–Otsikoitu ”viivästyminen” on siis väärä sana kuvaamaan tilannetta. Oikeampi olisi ihmetellä, miksi asetetut aikataulut on laadittu täysin ylioptimistisiksi ja epärealistisiksi.

Maanomistaja sanoo, että ”huomio asiassa tulisi kohdistaa asioiden valmistelussa ilmenneisiin moniin epäselvyyksiin sen sijaan, että ainoaksi ”viivästymisen” syyksi pyritään syyllistämään henkilö, joka on näitä yrittänyt selvittää”.

–Olisikohan valmistelijoiden ehkä syytä katsoa peiliin? Kuntalaisia ja päättäjiä on mielestäni selvästi johdettu harhaan, maanomistaja sanoo ja kertoo, ettei halua kommentoida valituksen sisältöä tarkemmin asian ollessa KHO:n käsittelyssä.

Lue myös:Klaukkalan ohikulkutien tiesuunnitelma tulossa nähtäville – luvassa myös muita suunnitelmia samalla

Aiheeseen liittyvää

  1. Klaukkalan ohikulkutien tiesuunnitelma tulossa nähtäville – luvassa myös muita suunnitelmia samalla 4.10.2016 19:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut