Klaukkalan ohikulkutien tulo siirtyy – "harmittaa kuntalaisten puolesta"

Rakennustyöt eivät valituksen vuoksi käynnisty vuonna 2018.

Klaukkalan ohikulkutiellä saatetaan päästä rakennustöihin jo ensi vuoden alussa. Finnmap Infra

Taina Joutsen

Klaukkalan ohikulkutien rakentaminen siirtyy jälleen. Syynä viivästymiseen on perttulalaisen maanomistajan Korkeimmalle hallinto-oikeudelle tekemä valitus.

Maanomistaja hakee Korkeimmalta hallinto-oikeudelta muutosta Helsingin hallinto-oikeuden 26.5. tekemään päätökseen. Hallinto-oikeus hylkäsi maanomistajan valituksen koskien ohikulkutien yleissuunnitelmaa.

Valitus tyrmää alun perinkin optimistisen aikataulun, jonka mukaan Klaukkalan ohikulkutietä päästäisiin rakentamaan jo alkuvuodesta 2018 ja se voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2019.

Kunnanjohtaja Kimmo Behmille valitus ei tullut yllätyksenä.

– Kyllähän se oli ennakoitavissa, että valituksia tulee, Behm sanoo.

– Klaukkalalaisten näkökulmasta harmittaa, että ohikulkutien valmistuminen myöhästyy, hän jatkaa.

Behm arvelee, että asian käsittelyyn Korkeimmassa hallinto-oikeudessa voi kulua vuosi, mutta asia voi edetä nopeamminkin.

– Kun kyse on näin tärkeästä hankkeesta, Liikenneviraston ja Nurmijärven kunnan kannanotoilla voi olla merkitystä asian etenemisessä Korkeimmassa hallinto-oikeudessa, Kimmo Behm miettii.

– Historiatietojen pohjalta näiden maantieasioiden keskimääräinen käsittelyaika on ollut noin kuusi kuukautta. Tämän nimenomaisen asian käsittelyajasta emme pysty antamaan arvioita, koska sen käsittely on vasta alkuvaiheessa, sanoo puolestaan Korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Jaana Lappalainen.

Nurmijärven kunnan osuus ohikulkutien 42 miljoonan euron kustannusarviosta on 10 miljoonaa. Suunnittelupäällikkö Juha Oksanen arvelee, että kunnan talousarvioon vuosille 2017, 2018 ja 2019 jaettua rahasummaa siirretään tässä vaiheessa vuodella eteenpäin.