Jalkapallo yhdistää – Klaukkalassa luvassa kansainvälinen ottelu

Klaukkalassa pelataan jalkapalloa rauhan nimissä.

Esko Artell

Klaukkalassa pelataan torstaina 15.9.futisottelu, jossa maalit toki ratkaisevat, mutta hieman toisella tavalla kuin sarjaotteluissa. Kello 18.30 alkavassa Peace United -ottelussa ottavat yhteen maahanmuuttajien ja paikallisten seurakuntalaisten sekajoukkueet.

–Kysymys on juuri jalkapallon yhdistävästä, ei erottavasta vaikutuksesta. Peli yhdistää ihmisiä kautta maailman ja toivottavasti tuo myös apua niille, jotka sitä tarvitsevat, kiteyttää hanketta paikallisesti edistänyt vs. diakoni Anna Handroo Nurmijärven seurakunnasta.

Hänen mukaansa pelihankkeen taustalla on Kirkon ulkomaanapu. Ajatus ystävyysotteluista syntyi jo ennen kuin pakolaisia alkoi saapua Suomeen runsaammassa määrin.

Peace United on syntynyt osana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyy vuonna 2015 nuorten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen.

–Peli pelataan ilman puffetteja tai muuta myyntiä mutta ajatuksen toivotaan kirvoittavan ihmisiä avustamaan tekemäämme työtä, Handroo painottaa.

Peace Unitedin taustavaikuttajat Aki Riihilahti, Laura Österberg-Kalmari ja Kaj Kunnas vierailivat alkuvuodesta Jordaniassa Za’atrin pakolaisleirillä tutustumassa siihen, kuinka Kirkon ulkomaanavun työ pakolaisleirillä ehkäisee sodan keskellä kasvaneiden nuorten turhautumista ja tuo hyvää tekeviä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Huippujalkapalloilijoiden lisäksi Peace United kutsuu riveihinsä kaikki suomalaiset.

–Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Peace Unitedin pelaajat ymmärtävät, että nuorten väkivaltainen radikalisoituminen ei johdu uskonnosta tai ihonväristä vaan vaihtoehtojen puutteesta, joukkueen sivuilla kuvataan.

Hankkeen perustajat ovat vakuuttuneita siitä, että jo pienillä eleillä edistetään mahdollisuutta rauhaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut