Klaukkalan oma Taiteiden yö: Luovuudesta tulee näkyvää

Taiteiden yö järjestetään jälleen Klaukkalan kirjastossa perjantaina 2. syyskuuta.

Kirsti Manninen tulee Taiteiden Yöhön kertomaan Syrjästäkatsojan tarinoita -kirjasarjan päähenkilö Iidan vaiheista Paimentytöstä Ruokarouvaksi. Jouni Harala

Riikka Laine

Nostalgisia lauluja, satumaailmoja ja tunnettuja taiteilijoita.

Tätä kaikkea on luvassa Klaukkalan kirjaston omassa Taiteiden yössä perjantaina 2. syyskuuta.

Klaukkalan kirjastopäällikkö Annastiina Louhisalmen mukaan kirjaston tavoitteena on tehdä Taiteiden yöstä klaukkalalaisia yhdistävä laadukas kulttuuritapahtuma.

– Odotan hienoa tunnelmaa, laadukasta taidetta ja kaikkia kyläläisiä yhdistävää kokonaisuutta. Tapahtumassa on edustettuna monet kulttuurialat ja ohjelmaa on niin lapsille kuin aikuisille, Louhisalmi kuvaa.

Louhisalmi uskoo, että tapahtuman erityinen vetonaula on kirjailija Kirsti Manninen, eli Enni Mustonen Taiteilijanimellä kirjoittava Mustonen on kirjoittanut tämän hetken suosituimman kotimaisen kirjasarjan Syrjästäkatsojan tarinoita.

– Toivottavasti luento kiinnostaa, sillä ainakin Mustosen kirjoja lainataan paljon ja hänen uutuuskirjoihinsa on pisimmät varausjonot.

Toinen mielenkiintoinen puheenvuoro on muotoutumassa Aki Kaurismäen luottonäyttelijänä tunnetun Kati Outisen ympärille. Outinen kertoo Klaukkalassa yleisölle, miten näkymättömästä syntyy näkyvää, luovuudesta toimintaa.

– Itse ainakin haluan kuulla, mitä Kati kertoo luovuudesta, Louhisalmi sanoo ja kertoo odottavansa myös kirjailija ja pianisti Claes Anderssonin esiintymistä. Andersson kertoo konsertin aluksi myös omaelämäkerrallisen kirjasarjansa Oton elämä vasta ilmestyneestä toisesta osasta Hiljaiseloa Meilahdessa, ja sen jälkeen kuullaan hänen jazz-konserttinsa.

Taiteiden yö Klaukkalan kirjastossa pe 2.9. kello 18–22. Osoite Kuonomäentie 2 (käynti Seurantien puolelta). Kirjaston yläparkkipaikka pois käytöstä, joten saavuthan mahdollisuuksien mukaan jalkaisin.

Taiteiden yö käynnistää Taidekieppi-tapahtuman, jonka kohteisiin voi tutustua la 3.9. ja su 4.9. aikana. Lisätietoja taidekieppi.fi sekä ensi viikolla Nurmijärven Uutisissa.

Klaukkalan Taiteiden Yön ohjelma

klo 18–18.20: Nukketeatteri Sytkyt: Aladdin ja taikalamppu. Esitys Juha Laukkanen, nuket Mirjami Skarp. Nurmijärven musiikkiopiston Tello-sali.

klo 18: Vanhoja ja uusia koululauluja. Yhteislaulutilaisuus Jiri Kurosen ja Tiina Jokelan johdolla.

klo 19: Paimentytöstä Ruokarouvaan. Kirjailija Enni Mustonen eli Kirsti Manninen keskustelee suositusta kirjasarjastaan Syrjästäkatsojan tarinoita.

klo 20: Näkymättömästä näkyväksi. Näyttelijä Kati Outinen kertoo, miten luovuudesta syntyy toimintaa.

klo 21: Jazzia illan hämärtyessä. Kirjailija Claes Andersson kertoo omaelämäkerrallisesta teoksestaan Hiljaiseloa Meilahdessa ja soittaa illan päätteeksi jazzia.

klo 18–20: Varjokuvapaja. Vinkkejä ja opastusta koko perheen varjoleikkeihin kirjaston työhuoneessa.

klo 18 –: Tussimuotokuvia. Taiteilija Briitta Kotilainen piirtää nopeita tussimuotokuvia halukkaille.

klo 18–22: Pekka ja Pätkä elokuvia käsikirjastossa

klo 18–21: Croquis-työpaja. Non-stop-maalausta tai -piirtämistä Croquis-tyyppisesti taiteilija Vicky Maarasen opastamana kirjaston alakerran neuvottelutilassa. Syntyneet työt voi jättää pop up -näyttelyyn.

Lisäksi Galleria Toivossa on esillä Taru Tomperin akvarellinäyttely Kontrasteja ja kirjaston alakerran neuvottelutilassa Nurmijärven Taideyhdistyksen näyttely. Kirjaston alapihalla vierailee kirjastoauto Oiva ja Röykän Metsänkävijät paistavat lettuja ja nuotiomakkaraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 2. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 3. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 4. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 5. Kova tuuli työllisti pelastuslaitosta – Nurmijärvellä seitsemän vahingontorjuntatehtävää
 6. NJS murtui PK-35:n käsittelyssä – lupaavan alun jälkeen 4-0 kotijoukkueen eduksi
 7. Arvio: Aika jonka sain – elokuva muillekin kuin heppaihmisille
 8. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 9. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 10. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 11. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 12. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 13. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 14. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 15. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.