Viirinlaakson työt vihdoin käyntiin

Kaupallisista palveluista ei vielä tietoa, asuntotontit nyt jaossa.

Viirinlaakson kunnallistekniikan rakentaminen käynnistyy vuoden vaihteessa. Kuvassa näkyvää matkakeskusta joudutaan vielä odottelemaan. AW2-Arkkitehdit

Taina Joutsen

Vuosia vireillä olleen Viirinlaakson alueen rakentaminen Klaukkalassa käynnistyy vuoden vaihteessa. Liikkeelle lähdetään kunnallistekniikan rakentamisesta sekä matkakeskuksen vaatimasta laiturialueesta ja tekniikasta.

Matkakeskus siirtyy Viirinlaaksoon rakennettavan Luhtajoentien välittömään läheisyyteen. Luhtajoentie yhdistää Klaukkalantien suunnitteilla olevaan ohikulkutiehen.

Ympäristörakentamista koskeva urakkakilpailu käynnistyy teknisen johtajan IlkkaRuudun mukaan syyskuussa. Toisin kuin kunnan tuoreessa tiedotuslehdessäkerrotaan, varsinaisen matkakeskusrakennuksen rakentaminen ei ala vielä tässä vaiheessa.

– Matkahuollon toimipisteen tarvitsemat tilat ovat tulossa alueelle laiturialueen viereen rakennettavan kerrostalon alakerran liikehuoneistoon, kertoo kehitysjohtaja Aarno Kononen.

Hänen mukaansa kerrostalon rakentamisen aikataulu tarkentuu, kun luovutuspäätökset asuinkerrostalojen tonteista on tehty.

Viirinlaakson kuusi kerrostalotonttia ovat vapaassa haussa elokuun loppuun asti. Tonttien luovutuspäätökset tehdään Konosen mukaan alkusyksystä.

– Seitsemäs tontti tullaan varaamaan Nurmijärven vuokra-asunnot Oy:lle, sillä alueelle halutaan omistukseltaan monipuolista asuntokantaa. Kunta on myös sitoutunut Helsingin seudun kuntien ja valtion välisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksessa siihen, että 20 prosenttia kunnan alueelle rakennettavista uusista asunnoista on vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja, Kononen kertoo.

Viirinlaaksoon on ensimmäisessä vaiheessa kaavoitettu 20 000 kerrosneliötä asumiseen.

– Uskon, että asuntorakentamisen puolella rakennusoikeus lähtee toteutumaan, mutta aikataulu riippuu kysynnästä.

Vapaarahoitteisten asuntojen tarkka rakennusaikataulu määräytyy rakennusliikkeiden saamien ennakkovarausten mukaan. Kunnan tontin luovutusehtoihin sisältyy kyllä määräaika, johon mennessä rakentaminen on viimeistään aloitettava. Vuokratalokohteisiin tullaan saamaan rahoitusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta. Ara tukee myös alueen infran rakentamista.

Alueen taustaa

Viirinlaakson kehittäminen alkoi, kun HOK-Elanto halusi rakentaa alueelle Prisman. Kunta järjesti alueen arkkitehtikilpailun vuonna 2010.

Vuonna 2013 SRV Rakennus Oy:lle myönnettiin varaus liikerakennustontille ja kolmelle kerrostalolle.

Vuonna 2014 kaavasta tehtiin kaksi valitusta. HOK-Elanto vetäytyi hankkeesta 2015.

Korkein hallinto-oikeus kumosi valitukset. Kaava sai lainvoiman loppuvuodesta 2015.

SRV:n tonttivaraukset päättyivät keväällä. Sen jälkeen kunta teki liikerakentamisen alueen tonttivarauksen NREP Oy:n kanssa ja laittoi asuntorakentamisen tontit vapaasti haettavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 4. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 5. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 14. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 15. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 4. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 5. Pääkirjoitus: Palautuuko lukioratkaisu lähtöruutuun?
 6. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 7. Lupiineja hävitetään Tiiran rannalta talkoilla – kaikki tervetulleita mukaan
 8. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa
 9. Lukion väistötilat valmistuvat Rajamäelle vauhdilla – "Kova tahtotila saada väistötilat valmiiksi koulun alkuun"
 10. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 11. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 12. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 13. Ympäristötoimialalle hallinnon asiantuntija – vastaa mm. asioiden valmistelusta ja viestinnästä
 14. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 15. Taksiautoilija varoittaa huijareista – sängystään herätetty autoilija jäi ilman rahoja, poliisi tutkii myös omaisuusrikosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.