Viirinlaakson työt vihdoin käyntiin

Kaupallisista palveluista ei vielä tietoa, asuntotontit nyt jaossa.

Viirinlaakson kunnallistekniikan rakentaminen käynnistyy vuoden vaihteessa. Kuvassa näkyvää matkakeskusta joudutaan vielä odottelemaan. AW2-Arkkitehdit

Taina Joutsen

Vuosia vireillä olleen Viirinlaakson alueen rakentaminen Klaukkalassa käynnistyy vuoden vaihteessa. Liikkeelle lähdetään kunnallistekniikan rakentamisesta sekä matkakeskuksen vaatimasta laiturialueesta ja tekniikasta.

Matkakeskus siirtyy Viirinlaaksoon rakennettavan Luhtajoentien välittömään läheisyyteen. Luhtajoentie yhdistää Klaukkalantien suunnitteilla olevaan ohikulkutiehen.

Ympäristörakentamista koskeva urakkakilpailu käynnistyy teknisen johtajan IlkkaRuudun mukaan syyskuussa. Toisin kuin kunnan tuoreessa tiedotuslehdessäkerrotaan, varsinaisen matkakeskusrakennuksen rakentaminen ei ala vielä tässä vaiheessa.

– Matkahuollon toimipisteen tarvitsemat tilat ovat tulossa alueelle laiturialueen viereen rakennettavan kerrostalon alakerran liikehuoneistoon, kertoo kehitysjohtaja Aarno Kononen.

Hänen mukaansa kerrostalon rakentamisen aikataulu tarkentuu, kun luovutuspäätökset asuinkerrostalojen tonteista on tehty.

Viirinlaakson kuusi kerrostalotonttia ovat vapaassa haussa elokuun loppuun asti. Tonttien luovutuspäätökset tehdään Konosen mukaan alkusyksystä.

– Seitsemäs tontti tullaan varaamaan Nurmijärven vuokra-asunnot Oy:lle, sillä alueelle halutaan omistukseltaan monipuolista asuntokantaa. Kunta on myös sitoutunut Helsingin seudun kuntien ja valtion välisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksessa siihen, että 20 prosenttia kunnan alueelle rakennettavista uusista asunnoista on vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja, Kononen kertoo.

Viirinlaaksoon on ensimmäisessä vaiheessa kaavoitettu 20 000 kerrosneliötä asumiseen.

– Uskon, että asuntorakentamisen puolella rakennusoikeus lähtee toteutumaan, mutta aikataulu riippuu kysynnästä.

Vapaarahoitteisten asuntojen tarkka rakennusaikataulu määräytyy rakennusliikkeiden saamien ennakkovarausten mukaan. Kunnan tontin luovutusehtoihin sisältyy kyllä määräaika, johon mennessä rakentaminen on viimeistään aloitettava. Vuokratalokohteisiin tullaan saamaan rahoitusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta. Ara tukee myös alueen infran rakentamista.

Alueen taustaa

Viirinlaakson kehittäminen alkoi, kun HOK-Elanto halusi rakentaa alueelle Prisman. Kunta järjesti alueen arkkitehtikilpailun vuonna 2010.

Vuonna 2013 SRV Rakennus Oy:lle myönnettiin varaus liikerakennustontille ja kolmelle kerrostalolle.

Vuonna 2014 kaavasta tehtiin kaksi valitusta. HOK-Elanto vetäytyi hankkeesta 2015.

Korkein hallinto-oikeus kumosi valitukset. Kaava sai lainvoiman loppuvuodesta 2015.

SRV:n tonttivaraukset päättyivät keväällä. Sen jälkeen kunta teki liikerakentamisen alueen tonttivarauksen NREP Oy:n kanssa ja laittoi asuntorakentamisen tontit vapaasti haettavaksi.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut