Ikuista Nurmijärveä kameralla – valokuvanäyttelyyn kerätään kuvia

Nurmijärven museo järjestää kaikille avoimen valokuvakeruun.

Nurmijärven kunta järjestää kesäisen valokuvakeruun, johon kaivataan kuvia eri puolilta Nurmijärveä. Katja Peltonen

Katja Peltonen

Nurmijärven museo toteuttaa yhdessä Nurmijärven Uutisten kanssa valokuvakeruun, johon jokainen voi omalla valokuvallaan osallistua.

Minun paikkani -niminen valokuvakeruu toteutetaan ajalla 6.6.–14.8.2016.

Aiheena on kuvata oman itsen, perheen ja ystävysten Nurmijärveä, paikkaa, johon liittyy esimerkiksi jokin tärkeä muisto tai jonka tavalla tai toisella kokee omimmaksi paikakseen kotikunnassaan. Saadut kuvat tallennetaan Nurmijärven museon Muistaja-tietokantaan. Osa kuvista tallennetaan julkiselle puolelle nähtäväksi, jolloin ne löytyvät osoitteesta www.muistaja.fi

– Tarkoituksena on valokuvan muodossa kerätä dokumentaatiota nykypäivän paikallisidentiteetistä, kertoo museonjohtaja Leena Koskela.

– Keruuseen voi osallistua myös useammalla kuin yhdellä kuvalla. Ikärajaa osallistumiseen ei myöskään ole.

– Kuviin saa mieluusti liittää perustelut siitä miksi juuri tämä paikka on merkityksellinen ja mistä kuva on otettu, Koskela jatkaa.

Keski-Uudenmaan museoissa on ollut kahden vuoden ajan paikallisuuden ja paikallisidentiteettien tutkimushanke Karvanopat ja Kaukametsä - elämää Kehä III tällä puolen. Minun paikkani -valokuvakeruu edustaa Nurmijärveläisten omaa osiota hankkeesta.

Teemaan kuuluva Paikallistu! -näyttely on esillä pääkirjaston Galleria Villessä 28.9.–27.10.2016. Osa kuvista tulee esille syksyn näyttelyyn ja osa julkaistaan kesän mittaan Nurmijärven Uutisissa.

Kuvien tulee olla uusia, pienentämättömiä ja käsittelemättömiä sekä JPEG-muodossa. Väri- sekä mustavalkokuvat käyvät. Kuvat lähetetään sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen paikallistu@gmail.com.Kuvien mukaan liitetään kuvaajan nimi, yhteystiedot ja tieto siitä, saako kuvaajan nimen julkaista kuvan yhteydessä.

Kuvan lähettäjä vastaa siitä, että hänellä on täydet oikeudet kuvaan. Kuvissa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on oltava kysytty lupa kuvan tallentamiseen ja julkaisuun.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lahjakorttipalkinto.

Lisätietoja keruusta saa Nurmijärven museon kotisivuilta sekä museoamanuenssi Anne Alasmaalta, puh. 040 317 2509, anne.alasmaa@nurmijarvi.fi

Paikallistu! -tutkimushanke

Paikallistu! Get Local! On Keravan, Hyvinkään, Mäntsälän, Järvenpään, Nurmijärven ja Tuusulan museoiden vuosina 2014–2015 toteuttama yhteistyöhanke.

Hankkeessa tutkittiin paikallis- ja kuntaidentiteettejä ja niiden merkitystä sekä myös median roolia paikallisidentiteetin luojana ja vahvistajana.

Paikallistu! -näyttely on kiertänyt vuodesta 2015 asti hankkeessa mukana olevissa museoissa.

Näyttely on esillä Nurmijärven pääkirjastossa Galleria Villessä 28.9.–27.10.2016.

Näyttely on myöhemmin myös lainattavissa kirjastoihin, kouluille tai nuorisotaloille.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut