Ohjaako uusi ohikulkutie asiakkaat pois Klaukkalasta? Yrittäjillä positiiviset odotukset

Klaukkalassa toimivat yrittäjät eivät hirvittele ohikulkutietä. Sen toivotaan jopa lisäävän asiointia.

Kukkakauppa-alan yrittäjä Rauni Koivukangas ei usko ohikulkutien aiheuttavan hallaa Klaukkalan yrityksille. Esko Artell

Esko Artell

Osa klaukkalalaisista on pelännyt, että vihdoin toteutuva Klaukkalan ohikulkutie olisi siirtämässä asiointia Klaukkalan keskustasta muualle.

Nurkkarin haastattelemat Klaukkalassa toimivat yrittäjät eivät ole kuitenkaan huolissaan ohikulkutien rakentamisesta. Luultavasti lisääntyvän väljyyden toivotaan jopa lisäävän paikallisten asukkaiden asiointia omissa kaupoissaan.

Paikkakunnalla ravintolaa jo 27 vuotta pyörittänyt ravintoloitsija Pola ei usko ohikulkutien vaikuttavan negatiivisesti yritystoimintaan. Pihvimylläriä vetävä Pola arvelee, että ravintolayritykseen ohikulkutie saattaa vaikuttaa positiivisestikin.

– En usko, että meillä mitään asiakaskatoa tulee, vaikka ohikulkutie rakennetaankin. Hyvin on viihdytty ja näin on varmasti jatkossakin, Pola summaa.

Niin ikään aivan Klaukkalan keskustaa halkovan päätien varrella kukkakauppaa ylläpitävä Rauni Koivukangas ilmaisee myös pitävänsä ohikulkutietä hyvänä hankkeena.

– Sanoisin niin, etten pidä sitä ainakaan pahana. En ole vielä ehtinyt perehtyä asiaan aivan erityisesti, mutta mieleen tulee, että niin sanottu Viirin kaava olisi nyt ollut myös paikallaan, Koivukangas tuumii.

Metsäkyläntien varrella Klaukkalantien tuntumassa autokauppaa käyvässä AutoScandic Oy:ssä ei myöskään säikähdetä ohikulkutietä.

–Meillä noin 90 prosenttia kaupoista tehdään netti-ilmoittelun perusteella. Näin ollen liikkeen sijainnilla ei ole enää niin suurta merkitystä, kertoo toimitusjohtaja Antti Kämärä

AutoScandic harjoittaa myös korjaamotoimintaa. Kämärä arvelee, ettei tämäkään puoli tarjonnasta kärsi mitenkään erityisesti vaikka muualla asuvat Klaukkalan kiertäisivätkin.

Hiljattain Yläviirin muuttaneessa Team Sportia Klaukkalassa ohikulkutiehankkeeseen suhtaudutaan niin ikään maltillisesti. Kauppias TomiNyrövaara toteaa muutossa uuteen toimipaikkaan olleen sen verran puuhaa, ettei muiden asioiden pohdintaan ole jäänyt juurikaan aikaa.

– Tuskinpa ohikulkutie nyt ihmeemmin toimintaamme vaikuttaa. Jatkamme uudessakin paikassa samoilla linjoilla kuin aiemminkin, Nyrövaara toteaa.

Päivittäistavarakauppaa käyvässä Lidlissä ollaan samoilla linjoilla.

–Klaukkalan myymälän asiakasmäärä on kehittynyt viime aikoina hyvin. Uusi ohikulkutie parantaa Klaukkalan alueen liikenneyhteyksiä ja lisää entisestään Klaukkalan houkuttelevuutta asuinpaikkana. Tämä varmasti kompensoi mahdollisten "ohikulkuasiakkaiden" vähenemistä, linjaa myyntipäällikkö Antti Partanen Lidl Suomi Ky:stä.

Klaukkalan ohikulkutien yleissuunnitelman laatiminen käynnistettiin jo vuonna 2005.

42 miljoonaa

Klaukkalan liikenneongelmiin on odotettu parannusta jo vuosien ajan. Ohitustien rakentaminen alkaa aikaisintaan vuoden 2017 lopulla.

Nurmijärven osuudeksi Klaukkalan ohikulkutien kustannuksista on tulossa 10 miljoonaa euroa. Lisäksi kunnan maksettavaksi tulisivat ohikulkutiehen liittyvät Klaukkalan katuverkon muutostyöt.

Tähän malliin päädyttiin 16. toukokuuta pidetyssä kokouksessa.

Ohikulkutiestä tulee noin 7,5 kilometrin mittainen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut