Nurmijärven kunta tiedotteessaan: Opetuksessa keskitytään oppilaiden hyvinvoinnin tukemiseen

Kuvituskuva. Arkisto / Johanna Halava

Taina Joutsen

Ennen lukuvuoden 2019–2020 koulutyön päättymistä koulu kartoittaa kaikkien oppilaiden osalta osaamisen tilanteen, oppimisen ja koulunkäynnin tuen tarpeen sekä oppilashuollolliset tarpeet. Tämä koskee myös poissaololuvan perusteella kotiin jääneitä oppilaita. Näin kerrotaan Nurmijärven kunnan Wilman kautta perusopetuksessa olevien lasten huoltajille lähetettämässä tiedotteessa.

Opettajat arvioivat oppilaiden oppimisen tuen tarpeen ja tekevät suunnitelman mahdollisista tukitoimenpiteistä. Perusopetuksen päättäville oppilaille annetaan ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa sekä yhteishaun tulosten käsittelyyn.

Oppilashuollon palveluita kouluissa tarjoavat koulupsykologit, kuraattorit ja kouluterveydenhoitajat. He ovat kouluilla tavoitettavissa ja toimivat siellä oppilaiden ja opettajien tukena. Oppilaat voivat itse hakeutua oppilashuollon palveluiden piiriin koulupäivän aikana.

Oppilaiden yksilökohtaisia oppilashuoltopalavereja voidaan järjestää lähipalveluna tai etänä esimerkiksi Teamsin välityksellä. Oppilashuoltohenkilöstön palveluja on tarjolla myös kesällä.

Kouluterveydenhoitajat ovat pääsääntöisesti töissä touko-kesäkuussa. Terveydenhoitajan voi tavata koululla tai etävastaanottona. Kouluterveydenhoitajan tavoittaa Wilman kautta tai puhelimitse.

Koululääkärin vastaanotolle ajan voi varata terveydenhoitajan kautta. Vastaanotolle tulevan lapsen/nuoren pitää olla terve ja suosittelemme vain yhden saattajan mukanaoloa.

Tulevien ekaluokkalaisten kouluuntulotarkastukset järjestetään sovitusti ja oppilaan mukana tarkastukseen voi saapua yksi huoltaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.