Uusi käänne: Terveysasemien lakkautussuunnitelmista luovuttiin 

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on ilmoittanut torstaina luopuvansa terveysasemien lakkautussuunnitelmista. Viime viikolla Keusoten yhtymävaltuuston kokouksessa esiteltiin palveluverkkotyön luonnosta, jonka yhtenä osana kerrottiin suunniteltavan kolmesta tai neljästä terveysasemasta luopumista. Vaihtoehdossa 1 Keusote olisi luopunut Rajamäen, Kellokosken ja Jokelan terveysasemista ja vaihtoehdossa 2 näiden kolmen edellä mainitun lisäksi joko Klaukkalan tai Pornaisten terveysasemasta. Tarkoitus oli korvata terveysasemat sähköisillä ja liikkuvilla palveluilla.

Palveluverkkoluonnos sai kuitenkin miltei täystyrmäyksen kuntalaisilta varsinkin Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Toimituksen tietojen mukaan myöskään päättäjät eivät innostuneet alustavista suunnitelmista.

Sen vuoksi Keusote on nyt julkaissut verkkosivuillaan tiedon, jossa kerrotaan, että Tuusulassa, Pornaisissa ja Nurmijärvellä sijaitsevien terveysasemien lakkauttamista ei esitetä. Sen sijaan sähköisten ja liikkuvien palveluiden kehittämisestä pidetään kiinni, ja Keusoten tiedotteessa kerrotaan palveluverkon valmistelussa edetyn vaihtoehtoon, jossa painopiste on voimakkaasti kehittää sekä sähköisiä, kotiin asiakkaille vietäviä, että alueella liikkuvia palveluja kuntalaisille lähivuosien aikana koko alueella.

– Aikaisemmissakin vaihtoehdoissa oli tarkoitus keskittyä palvelujen uudistamiseen sekä kehittämiseen, missä terveysasemien määrä ja sijainti oli vain osa suurempaa uudistusta. Tässä vaiheessa on järkevää keskittyä itse palvelujen uudistamiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että uusimuotoisten palvelujen kehittymistä ja toimivuutta arvioidaan ehdotuksen mukaan muutamien vuosien välein.

– Uudistuneen palvelujen verkoston arvioidaan olevan valmis vuonna 2030. Näin voidaan vastata väestön lisääntyvään palvelujen tarpeeseen erityisesti vanhemmissa ikäryhmissä, ja toteuttaa monimuotoisilla tavoilla palveluja kaikissa asiakasryhmissä taloudellisesti kestävällä tavalla.

Ehdotus tulee yhtymähallituksen päätöksentekoon 16.6.2020. Lopullisen päätöksen tekee yhtymävaltuusto syksyllä 2020.

Lisää aiheesta Nurmijärven Uutisissa lähiaikoina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut