Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL:n ylilääkäri: Koronasta parantuneiden määrä kasvaa nyt nopeammin kuin sairastuneiden – "Tällä hetkellä ihmisillä on koronaan viittaavia oireita aika vähän"

Koronavirusepidemia on Suomessa hiipumassa, sanoi ylilääkäri Taneli Puumalainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) hetki sitten päättyneessä pääministeri Sanna Marinin (sd.) tiedotustilaisuudessa.

– Jos katsotaan tapausmääriä, näyttää siltä, että Suomen strategia on ollut vertaismaihin verrattuna aika menestyksekäs.

Tästä syystä Suomessa on voitu höllentää rajoituksia.

Puumalainen korosti, että vaikka koronaan on kuollut ihmisiä Suomessakin, parantuneita on koko ajan enemmän.

– Parantuneiden määrän tämänaamuinen arvio on jo lähemmäs 5 000. Se kasvaa tällä hetkellä huomattavasti nopeammin kuin uusien tautitapausten määrä.

Valtaosa sairastuneista on Uudellamaalla. Sairaalahoitoa tarvitsevista Husin alueella on ollut kaksi kolmasosaa, sairastuneista neljä viidesosaa. Epidemian tähänastinen huippu on ollut huhtikuussa.

Testauskapasiteetti on kasvanut Suomessa paljon ja kasvaa edelleen. Tällä hetkellä pystytään tekemään 8 000 testiä päivässä.

– Ennuste on, että 10 000 menee kesään mennessä rikki, Puumalainen sanoi.

Käytännössä testattuja on huomattavasti kapasiteettia vähemmän, vaikka THL on kannustanut hyvin lieväoireisiakin ihmisiä testiin.

– Tällä hetkellä ihmisillä on koronaan viittaavia oireita aika vähän.

Mitä enemmän testataan, sitä pienempi osa testeistä myös antaa positiivisen tuloksen.

Puumalaisen mukaan parhaillaan koulutetaan työntekijöitä jäljittämään tartuntoja.