Somessa tunteita herättäviä keskusteluja irrallaan juoksevista lemmikeistä – poliisi kehottaa pitämään koirat kytkettynä

Taina Joutsen

Joka kevät viriää keskustelupalstoilla ja varsinkin sosiaalisessa mediassa suuria tunteita herättäviä keskusteluja koirien jätöksistä ja irti juoksentelevista lemmikeistä, todetaan Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Viime aikoina on käyty keskustelua erityisesti irti pidetyistä lemmikeistä, jotka voivat olla vaaraksi muille ulkona ja luonnossa liikkuville.

Keskustelu on tiedotteen mukaan ajankohtaan nähden aiheellinen, sillä erityisesti nyt vallitsevana poikkeustila-aikana luonnossa ja lenkkipoluilla on nähty ennätysmäärä ihmisiä ja paljon lapsiperheitä.

– Poliisille on tehty ilmoituksia tapauksista, jossa koiranomistajat ovat pitäneet lemmikkejään irrallaan kielloista ja kehotuksista huolimatta. Joissakin tapauksissa koira on jopa hyökännyt lajitoverinsa tai ihmisen kimppuun, kertoo komisario Altti Pirinen Itä-Uudenmaan poliisista.

– Koiranomistajien tulee huomioida, että kaikki eivät pidä koirista ja osa jopa pelkää niitä. Pelon takana voi olla vakavakin trauma ikävästä kokemuksesta tai kohtaamisesta koiran kanssa. Sanomattakin on selvää, että vaikka oma lemmikki olisi kuinka kiltti, säyseä ja leikkisä, kukaan meistä ei voi mennä täydelliseen takuuseen siitä, ettei se vahingoittaisi ketään, Pirinen jatkaa.

Hyvä koiranomistaja tuntee koiraetiketin ja noudattaa sitä, jotta koiran kohtaamiset niin lajitovereiden kuin ihmistenkin kanssa sujuvat mahdollisimman jouhevasti.

– Nautitaan kaikki sulassa sovussa luonnossa, lenkkipoluilla ja puistoissa liikkumisesta ja kunnioitetaan toinen toisiamme ja pidetään lemmikit kytkettyinä. Luonto on nyt lisäksi herkimmillään ja aivan näinä päivinä monilla linnuilla ja nisäkkäillä alkaa olla poikasia, jotka ovat helppoja saaliita irti oleville kissoille tai koirille, Pirinen päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.