Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Koronatarkastajat" kävivät iäkkään uhrin luona Espoossa, kohta "pankista" ja "poliisista" kyseltiin pankkikortin tunnuksia – Poliisi tutkii prioriteettina ja pyytää vihjeitä

"Koronatarkastajat" iskivät jälleen Espoon Soukassa, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Yli 80-vuotias uhri sai lauantaina 16. toukokuuta soiton hyvin suomea puhuvalta henkilöltä, joka kertoi hoitavansa korona-asioita. Pitkän puhelun jälkeen henkilö oli kertonut lähettävänsä kaksi koronatarkastajaa tarkistamaan uhrin asunnon.

Asunnolle oli saapunut kaksi suoja-asuun pukeutunutta pitkää miestä, jotka olivat tulleet asuntoon sisälle. Hetken päästä miehet olivat poistuneet asunnosta ja kertoneet kaiken olevan kunnossa.

Lue lisää: Suoja-asuun pukeutunut koronahuijari anasti 80-vuotiaalta omaisuutta Espoossa – poliisi pyytää vihjeitä

Hieman myöhemmin uhrille oli soittanut Nordean virkailijaksi esittäytynyt henkilö, joka kertoi uhrin pankkikortilla tehdyn ostoja ympäri Suomea. Silloin uhri oli huomannut, että hänen pankkikorttinsa ja tunnuslukulaite oli anastettu asunnosta. Pankin virkailijana esiintynyt henkilö oli pyytänyt uhrin verkkopankin käyttäjätunnusta. Uhri toimi kuitenkin esimerkillisesti eikä suostunut antamaan sitä puhelimessa.

Myöhemmin uhri sai puhelun "poliisilta". Soittaja kertoi, että pankkikortin anastaneet rikolliset oli saatu kiinni, minkä vuoksi poliisi tarvitsisi nyt pin-koodin. Uhri oli jälleen ajan tasalla eikä antanut pin-koodia. Tämän kuultuaan poliisiksi esittäytynyt henkilö ilmoitti tulevansa toisen poliisin kanssa paikalle seuraavana päivänä. Kukaan ei kuitenkaan tullut.

Koska uhri ei luovuttanut tunnuksiaan, rikolliset eivät saaneet saaliikseen rahaa.

Tapahtunutta tutkii Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikkö nimikkeillä varkaus, törkeän petoksen yritys ja virkavallan anastus.

Tutkinnanjohtaja Klaus Geiger sanoo poliisin tiedotteessa, että näin törkeiden rikosten järjestelmällinen kohdistaminen haavoittuvaan ihmisryhmään on erityisen paheksuttavaa.

– Yksikköni tulee tekemään kaikkensa, että nämä rikokset selvitetään ja rikoksesta epäillyt otetaan kiinni. Tarvitsemme tutkinnassa myös kansalaisten apua ja pyydänkin kaikkia ilmoittamaan meille havaintonsa rikoksiin liittyen. Havainnot voivat liittyä suoja-asuisiin henkilöihin tai muuten iäkkäiden naapureiden asunnoissa tapahtuvaan poikkeukselliseen toimintaan. Kyseessä on suunnitelmallista ja järjestäytynyttä iäkkäisiin kohdistettua rikollisuutta, jonka tutkiminen on tällä hetkellä eräs prioriteeteistamme.

Vihjeet voi ilmoittaa vihjepuhelimeen 0295 413 031 (puhelinvastaaja) tai vihjeet.espoo@poliisi.fi