Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksis Kiven koti ja Rajamäen Ryyppi avautuvat kesäkuussa – vierailijamäärää rajoitetaan

Palojoella sijaitseva Aleksis Kiven koti ja Rajamäellä sijaitseva tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi avataan yleisölle 3. kesäkuuta. Museot ovat auki elokuulle asti.

Poikkeustilanteen vuoksi museoissa on kuitenkin käytössä erityisjärjestelyjä, joilla varmistetaan asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus. Museotiloissa pidetään esimerkiksi riittävät turvavälit ja muistutetaan hyvistä hygieniakäytännöistä.

– Museoiden palvelutiskeillä on pleksisuojat, asiakkaiden käytössä käsidesipulloja, siivousta tehostetaan ja samaan aikaan museossa sisällä olevien määrää on rajoitettu, museonjohtaja Leena Koskela Nurmijärven kunnalta kertoo esimerkkejä.

Aleksis Kiven kodissa saa vierailla kerrallaan yksi seurue. Rajamäen Ryypin vierailijamäärä on puolestaan rajattu 12:een.

Koskela kertoo, että Rajamäen Ryypissä pidetään ulkona lyhyt esittely, jonka jälkeen museovieraat tutustuvat museoon omatoimisesti opasvihon kera.

– Niin kuin aiemminkin Rajamäen Ryyppiin voi tulla vierailulle ilman ilmoittautumista, mutta sisään pääsee kerrallaan vain 12 henkeä. Etukäteen tehty varaus varmistaa sen, että pääsee sisään haluamanaan aikana, Koskela kertoo.

Museon verkkosivuilla oleva Ryypin varauskalenteri avautuu viimeistään kesäkuun alussa.

Museoihin ei oteta vastaan lainkaan ryhmävarauksia ja -opastuksia kesäkuulle.

– Heinäkuun ryhmäopastusten osalta tehdään päätös, kun nähdään, miten tilanne kehittyy.

Taaborinvuoren museoalueen museot ovat avoinna 1.–31. heinäkuuta kello 11–18. Sen sijaan Taaborin toukokuiset toimintapäivät on tältä vuodelta peruttu.

Taaborinvuoren luontoon pääsee kuitenkin tutustumaan Nurmijärven museon ja Seikkailutaidekoulun yhteistyönä syntyneen verkkoaineiston avulla (https://seikkailutaidekoulu.com/seikkailupolut). Aineiston avulla voi tutustua Taaborinvuoren puihin ja tehdä niihin liittyviä seikkailutaidetehtäviä.

Aleksis Kiven koti (Palojoentie 271) avoinna 3.6.–30.8. Kesäkuussa ke–su klo 11–18,, heinä–elokuussa ti–su klo 11–18. Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi (Patruunantie 17) avoinna 3.6.–16.8. ke–su klo 12–18.