Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posteissa joulun ruuhkaa jo useampia viikkoja – nurmijärveläisten paketteja voi ohjautua Vantaalle

Postipaketteja liikkuu nyt paljon, minkä vuoksi pakettitoimituksissa on ruuhkaa ja muun muassa nurmijärveläiset ovat joutuneet hakemaan heille osoitettuja paketteja Vantaalta.

Paljonko postipaketteja on liikkunut viime viikkoina, Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja?

– Kyselyn mukaan liki viidennes suomalaisista on lisännyt verkko-ostamista koronakriisin aikana. Viime viikkoina Postin kautta on kulkenut yli miljoona pakettia viikossa. Volyymi on sama kuin huippusesonkina eli joulun aikaan.

– Verkko-ostaminen on lisääntynyt lähes kaikissa tuoteryhmissä, mutta voimakasta kasvua on ruuan, lääkkeiden ja erilaisten pelien, harrastustuotteiden ja kirjojen kaupassa.

Mihin toimiin Posti on ryhtynyt pakettien kulun nopeuttamiseksi?

– Posti on tehnyt useita poikkeusjärjestelyjä. Muun muassa väliaikaisia noutopisteitä ja kotiinkuljetuksia on lisätty koko ajan. Paketteja myös lajitellaan ja kuljetetaan noutopisteisiin tihennetyllä aikataululla, myös viikonloppuisin.

Onko normaalia, että postipaketteja ohjautuu noudettavaksi naapurikuntiin asti?

– Mikäli paketti on tilattu esimerkiksi automaattiin, joka on täynnä, paketti ohjautuu lähimpään vapaaseen noutopisteeseen. Kunnan raja ei sinänsä ole määräävä tekijä, mutta pääsääntöisesti lähetysten ei tulisi ohjautua useampien kilometrien päähän alkuperäisestä.

– Joskus lajitteluvirheen vuoksi paketti saattaa päätyä pidemmällekin. Silloin asiakaspalvelumme voi ohjata paketin takaisin haluttuun noutopisteeseen.

Postin nimissä liikkuu huijausviestejä, joista osa on hyvin aidon näköisiä. Miten paketin tilannut asiakas voi varmistua viestin aitoudesta?

– Uusimmat huijausviestit on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä ja näyttävät monelta osin hyvin erehdyttävästi aidoilta. Posti tiedottaa huijausviesteistä nettisivuillaan sekä sosiaalisen median kanavissa. Jos kuluttaja epäilee Postilta saadun viestin aitoutta lähetykseen liittyen, siitä voi varmistua katsomalla lähetystunnuksella tiedot lähetyksen seurannasta.