Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven kunta työllistää 67 nuorta kesätöihin – 16 paikkaa peruuntui koronan takia

Nurmijärven kunta pystyy työllistämään tulevana kesänä 67 nuorta kesätöihin.

Nuorisopäällikkö Merja Winha-Järvisen mukaan 63 nuorta palkataan varhaiskasvatukseen, kirjastoihin ja liikuntapaikkojen kunnossapitoon. Nuorisopalvelut palkkaa myös alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen neljä nuorta lasten päiväleiritoimintoihin.

Alun perin Nurmijärven kunta oli suunnitellut palkkaavansa 83 nuorta kesätöihin. Koronavirusepidemian takia nuoria ei kuitenkaan pystytä palkkaamaan ruokapalveluihin tai siivoukseen. Myös kesäsomettaja jää palkkaamatta.

– Syitä, miksi näihin ei palkata, on muun muassa se, että suunniteltu työ on vähentynyt. Kesäsomettajan oli tarkoitus raportoida muun muassa kesätapahtumista, joita nyt korona-aikana ei järjestetä, Winha-Järvinen selventää.

Palkattavat nuoret ovat syntyneet vuosina 2002–2005. Työsuhde kestää kaksi viikkoa ja työaika on 30 h/viikko. Valinnat suoritettiin arpomalla ja valitut ovat pääosin saaneet jo tiedon valinnasta.

Palkattavien kesätyöntekijöiden liusäksi Nurmijärven kunnan nuorisopalvelut jakoi 220 kesäseteliä.