Korona muutti Vauhtifarmin suunnan – yritys tarjoaa nyt elämyksiä perheille

Pihla Häivälä ja Antti Sahlström kokeilevat jousiammuntapeliä. Sitä voivat pelata sekä lapset että aikuiset, sillä molemmille on omat jousipyssynsä. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Koronapandemia rajoituksineen merkitsi Perttulassa toimivan, elämyksiä ryhmille tarjoavan Vauhtifarmin liiketoiminnalle äkkipysähdystä. Koska yli 10 hengen kokoontumiset kieltävä rajoitus astui voimaan maaliskuussa, ei lähinnä kesäkaudella toimivalle yritykselle ehtinyt tulla tulevalle kesälle edes kyselyjä.

– Meidän asiakaskunta on muodostunut pääasiassa yrityksistä, yhdistyksistä, polttariporukoista ja muista ryhmistä. Nyt monet ovat siirtäneet häitään vuodella, joten polttareita ei ole. Yritysten kassat hupenevat, eivätkä ne välttämättä pysty tai uskalla satsata tällaiseen, Anne Sahlström kertoo. Hän omistaa Vauhtifarmin yhdessä veljensä Ari Sahlströmin kanssa.

Alkulamaannuksen jälkeen Sahlströmit päättivät ryhtyä tarjoamaan palvelujaan perheille.

– Se, että asioita oli ryhdyttävä ajattelemaan uudella tavalla, toi sysäyksen uskaltaa markkinoida Vauhtifarmia yksityisasiakkaille. Se, mistä pääosa tuloista on meille tullut, on kuitenkin moneksi vuodeksi mennyttä, Anne Sahlström miettii.

Aiemmin vauhtifarmi on ollut avoinna vain tilauksesta, mutta nyt sitä on Sahlströmien mukaan tarkoitus pitää enemmän auki myös yksityisille.

– Ajatus on, että kun perhe on tulossa tänne, se voi etukäteen päättää millaisia aktiviteetteja haluaa tai sitten vain tulla paikanpäälle ja osallistua avoimiin peleihin, Anne Sahlström kertoo.

Jälkimmäinen vaihtoehto on mahdollinen vasta 1. kesäkuuta lähtien, jolloin kymmenen hengen kokoontumisrajoitus muuttuu 50 hengen rajoitukseksi ja Vauhtifarmi voidaan avata suurelle yleisölle.

Perhe voi viettää Vauhtifarmilla joko muutaman tunnin tai jopa yöpyä siellä joko omassa tai yrityksen teltassa. Leirintätoiminta on tarkoitus aloittaa 1. heinäkuuta. Sisämajoitustakin löytyy.

Suunnitteilla oleva uima-allas valmistuu myös niihin aikoihin. Uima-altaan lämpötila pyritään pitämään +27 asteessa.

Lisäksi lapsille on tulossa aidattu leikkimökkikaupunki. Leiriytyjille se on ilmainen, muut pääsevät sinne uima-allasmaksun hinnalla. Leikkimökkikaupungissa järjestetään pitkin päivää Nerf-pelejä eli muovipyssytaisteluja.

– Niinä päivinä, kun Vauhtifarmi on avoinna kaikille, myös keittiö on auki ja ruokaa saatavana. Baarissa meillä on A-oikeudet, Ari Sahlström kertoo.

Vauhtifarmilla jo olemassa oleville laitteille on nyt kehitetty uutta, kaiken ikäisille sopivaa käyttöä. Lapsia varten uutuutena on megapomppu, joko voi nostaa pomppijan jopa 14 metrin korkeuteen.

– Tykkäsin tosi paljon kun pääsee korkealle. Jos pääsee tosi korkealle, ottaa vatsasta, megapomppua testannut 11-vuotias Pihla Häivälä kuvailee.

Lapsille järjestetään myös aarteenetsintää, luontopolku rastityyppisine tehtävineen sekä lasten olympialaisia.

Koko perheelle sopivaa yhteistä ajanvietettä tarjoaa jousiammuntapeli, jossa on omat jousipyssyt lapsille ja aikuisille. Peli sopii yli 6-vuotiaille lapsille. Myös kuplafutis sopii kaikille yli 140 senttisille.

Rauhallisempaa menoa kaipaaville alueelta löytyy nyt Manninkallion kautta kulkeva luontopolku sekä mindfulnesspolku.

Sahlströmit muistuttavat vielä, että Vauhtifarmilla noudatetaan koronasuosituksia. Kaikille pelaajille on omat varusteet, jotka puhdistetaan käytön jälkeen.

Vauhtifarmi toimii osoitteessa Suonojantie 200, Perttula.

Varaukset 040 5122005 Anne tai 040 5235049 Ari.

Sähköposti: info@vauhtifarmi.fi.

Lisätiedot: https://www.vauhtifarmi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 4. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 5. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 14. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 15. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 4. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 5. Pääkirjoitus: Palautuuko lukioratkaisu lähtöruutuun?
 6. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 7. Lupiineja hävitetään Tiiran rannalta talkoilla – kaikki tervetulleita mukaan
 8. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa
 9. Lukion väistötilat valmistuvat Rajamäelle vauhdilla – "Kova tahtotila saada väistötilat valmiiksi koulun alkuun"
 10. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 11. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 12. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 13. Ympäristötoimialalle hallinnon asiantuntija – vastaa mm. asioiden valmistelusta ja viestinnästä
 14. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 15. Taksiautoilija varoittaa huijareista – sängystään herätetty autoilija jäi ilman rahoja, poliisi tutkii myös omaisuusrikosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.