Suunnitelma: Postia ei jaeta kesällä perjantaisin, koskee myös Nurmijärveä

Riikka Jokinen

Posti suunnittelee perjantain jakelun keventämistä kesän ajaksi. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessaan.

Postin mukaan koronapandemia on iskenyt rajusti perinteisten postipalveluiden kysyntään ja esimerkiksi kirjepostin määrä väheni huhtikuussa peräti noin 20 prosenttia.

Tämän takia Posti suunnittelee kesäksi poikkeusjärjestelyä, jossa perjantaina ei jaettaisi postia lainkaan.

– Kun monella palvelualalla toiminta on koronan takia hiljentynyt tai keskeytynyt rajoitusten takia, niin paperilaskuja tai mainoksia ei enää lähetetä asiakkaille normaaliin tapaan. Huhtikuussa osoitteellisen kirjepostin määrän lasku kiihtyi noin 20 %:iin, kun tammi-maaliskuussa se väheni 15 % vuoden takaiseen verrattuna. Muutos on hurja, sillä viisi vuotta sitten volyymilasku oli vain 6 %. Koronapandemian vuoksi myös mainosposti on vähentynyt merkittävästi, sanoo johtaja Yrjö Eskola Postista.

Sanomalehtien varhaisjakelu, aikakauslehtien jakelu ja pakettien jakelu jatkuvat asiakkaiden kanssa sovitusti normaalilla tavalla. Myös Postin palvelupisteet ja asiakaspalvelu palvelevat normaalisti ilman muutoksia. Tällä hetkellä Posti jakaa sanomalehtiä seitsemänä päivänä viikossa ja paketteja kuutena päivänä viikossa noutopisteisiin.

Postinsaajille muutos kesän aikana (1.6. – 31.8.) näkyisi siten, että perjantaiksi aikataulutetut lähetykset lajiteltaisiin aiemmin, jolloin ne pystyttäisiin jakamaan pääsääntöisesti jo torstaina. Perjantaiksi jäisi jaettavaa vain hyvin vähän. Joidenkin lähetysten osalta voisi jakelupäivä siirtyä myös maanantaille, silloin, kun myös maanantai on tuotteelle sovittu jakelupäivä.

Posti aloittaa myös yhteistoimintaneuvottelut Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotantoa ja hallintoa sekä Posti Group -konsernin hallintoa koskevista mahdollisista lomautuksista.

Tämän hetkisen suunnitelman mukaan määräaikaiset lomautukset koskisivat Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotantohenkilöstöä ja hallintohenkilöstöä sekä Posti Group -konsernin hallintohenkilöstöä. Neuvotteluiden piirissä on yhteensä noin 8 000 henkilöä.

Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmä ei kuulu näiden yhteistoimintaneuvotteluiden piiriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keusoten asumispalveluiden lääkäripalveluiden tuottajaksi Mehiläinen – "Parantaa palvelun laatua ja saatavuutta"
 2. 4H-nuoret keräävät yrttejä suoraan luonnosta – Nurmijärven Aleksian Padalle 1 000 litraa nokkosta
 3. Rahaa opetukseen ja kasvatukseen – Nurmijärvelle yli 714 000 euroa koronavaikutusten tasoittamiseen
 4. Tievalaistuksen rakentaminen käyntiin useassa kohteessa – haittaa liikenteelle
 5. Lukihäiriön kanssa kamppaileva Sirkku Jauhiainen perusti verkkosivun lisätäkseen tietoisuutta: "Lukihäiriö on tehnyt minusta tarkan ja empaattisen"
 6. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 7. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 8. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 9. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 10. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 11. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 12. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 13. Kissojen ulkoilu puhuttaa Nurmijärvellä – näin asiasta tiedottaa Suomen Kissaliitto
 14. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 15. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.