Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle

Riikka Jokinen

Kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärven seurakunnalta aluekeskusrekisterin tehtäväksi 1. kesäkuuta alkaen. Muutos tarkoittaa sitä, että jatkossa muun muassa virkatodistuksiin tai sukuselvityksiin liittyen tule kääntyä Vantaan aluekeskusrekisterin puoleen. Aluekeskusrekisteri palvelee myös avioliiton esteiden tutkinnassa.

Aluekeskusrekisteri palvelee puhelimitse (09 8306 345) ma–pe kello 9–15 ja sähköposti vantaa.keskusrekisteri@evl.fi

Muutoksen taustalla on kirkkohallituksen täysistunnon joulukuussa 2018 tekemä linjaus siitä, että vuoden 2022 alusta lukien kirkonkirjojenpidon tehtävien sekä väestökirjanpitoon liittyvien tehtävien tulee olla keskitettyinä aluekeskusrekistereiden tehtäviksi. Keskittäminen mahdollistaa seurakunnan keskittymisen kirkon perustehtävään. Aluekeskusrekisterien tehtävinä ovat jäsenkirjanpito, viranomaistehtävät sekä tietojen luovutus.

Nurmijärven seurakunta liittyy osaksi Vantaan aluekeskusrekisteriä ruuhkia välttääkseen jo kesäkuun 2020 alussa.

Edelliset 400 vuotta kirkonkirjoja eli seurakunnan jäsenrekisteriä on pidetty yllä paikallisseurakunnissa.

Nyt voimaan astuvaa muutosta on edeltänyt jäsenrekisterin ja aiempien käsinkirjoitettujen kirkonkirjojen digitointihanke, jonka myötä kaikki seurakuntien jäsentiedot löytyvät nyt kirkon yhteisestä Kirjuri-palvelusta.

Tavoitteena on, että hankkeen päätyttyä esimerkiksi perunkirjoitukseen tarvittava vainajan sukuselvitys voidaan tilata yhdestä paikasta eikä virkatodistuksia siis tarvitsisi enää pyytää kaikista niistä seurakunnista, joiden alueella vainaja oli elämänsä aikana elänyt.

– Toistaiseksi tämä ei kuitenkaan vielä onnistu digitoinnin ollessa joissakin seurakunnissa vielä kesken, Nurmijärven seurakunnalta kerrotaan.

Seurakuntatoimisto Nurmijärven seurakuntakeskuksessa palvelee yhä kirkollisten toimitusten varauksissa (kaste, häät ja vaikkapa kodin siunaaminen) sekä hoitaa seurakunnan tilojen varaukset. Hautatoimisto palvelee hautajais-, hautapaikka- ja muistotilaisuusasioissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mäntysalon valokuituyhteydet kuntoon – "Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on"
 2. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 3. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 4. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 5. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 6. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 7. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 8. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 9. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 10. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 11. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 12. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 2. Nämä Nurmijärven leikkikentät kannattaa katsastaa – katso kuvat kaikilta leikkikentiltä
 3. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 4. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 5. Yleinen moka parvekelasien pesussa voi pilata koko lopputuloksen – Ammattilainen listasi 5 vältettävää virhettä
 6. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 7. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 8. Kysely: Kaksi kolmesta suomalaisesta tympiintyi asuinkumppaniinsa karanteenin aikana
 9. Mäntysalon valokuituyhteydet kuntoon – "Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on"
 10. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 11. Tuore tutkimus: kauran ja rukiin kuidut jarruttavat lihomista ja maksakin kiittää
 12. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 13. Huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmä aloittaa Klaukkalassa – kokoontuu koko kesän ajan
 14. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 15. Autokaupassa hienoista kohennusta, myynti jää silti reilusti viime vuodesta – Autoala: "Sähköautojen hankintatukea pitää uudistaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.