Nurmijärvi irti Keusotesta? Aloite vaatii selvittämään asiaa

Maiju Tapiolinna pyytää nyt selvittämään mahdollista eroa Keusotesta.

Riikka Laine

Perussuomalaisten Maiju Tapiolinna on jättänyt tänään kunnanvaltuustolle aloitteen, jossa pyydetään kuntaa selvittämään mahdollista eroa Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymästä. Aloitteessa pyydetään kuntaa selvittämään, onko Nurmijärven kuuluminen Keusoteen kustannustehokkain vaihtoehto vai olisivatko samat palvelut tuottavissa kunnan omina palveluina edullisemmin ja laadukkaammin.

Keusote on vastannut nurmijärveläisten, hyvinkääläisten, järvenpääläisten, tuusulalaisten, mäntsäläläisten ja pornaislaisten sote-palveluista nyt noin 1,5 vuoden ajan.

Tapiolinnan mukaan Keusoten johdon toiminta Nurmijärven kunnan sote-palveluiden tuottajana ei ole ollut vakuuttavaa. Mittakaavaetuja ei ole hänen mukaansa suuremmista hartioista huolimatta saavutettu ja palveluiden taso on heikentynyt.

– Epäluottamusta herättäviä puutteita on nähtävissä kuntayhtymän taloudessa, viestinnässä, palveluiden kehittämisessä ja henkilöstöpolitiikassa sekä luottamushenkilöyhteistyössä, Tapiolinna toteaa.

Tapiolinna ehdottaa aloitteessaan myös, että Nurmijärven kunnan tulee käyttää vahvaa omistajaohjausta Keusotessa.

– Päätöksenteko kuntayhtymässä ei voi perustua pelkästään poliittiseen mandaattiin, vaan kunnanhallituksen on ohjattava kuntayhtymän luottamushenkilöiden päätöksentekoa omistajaohjauksella. Kunta on vastuussa kuntalaisten palveluista sekä saatavuudesta ja laadusta.

Lisää aiheesta Nurmijärven Uutisissa lähiaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.