Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa

Ely päällystää teitä Nurmijärvellä kesällä noin 26 kilometrin verran. Kuvituskuva. Sami Lettojärvi

Riikka Laine

Uudenmaan ely-keskus tulee kesän aikana tekemään päällystystöitä Nurmijärvellä kaikkiaan yhdeksällä eri tieosuudella.

Ely-keskus sai Väylävirastolta lisärahoitusta päällysteiden uusimiseen ja sai sen myötä lisättyä ajoratojen päällystettävää kilometrimäärää yli 350 kilometrillä.

– Töitä voidaan myös lisätä säästöjen ansiosta, jotka syntyvät asfalttipäällysteen sideaineena toimivan bitumin halventuneesta hinnasta, elyn tiedotteessa kerrotaan.

Kaikkiaan ely sai Väylältä rahaa päällystykseen 50 miljoonaa, kun viime vuonna määrärahaa osoitettiin 28 miljoonaa.

Viime perjantaina ely julkaisi ensikertaa listan kaikista tämän kesän kilpailutettavista kohteista.

Jo aiemmin ely ilmoitti alustavasti, että Nurmijärvellä isompia päällystystöitä on suunniteltu Klaukkalaan Kuonomäentielle aina Riihirinteen risteyksestä Lepsämäntien risteykseen asti (7,1 km), Lepsämäntielle Arkadia-hallilta Numminiituntien risteykseen asti (2,5 km), Kirkonkylään Helsingintielle Ojakkalantien risteyksestä moottoritien liittymään asti (1,8 km) ja Metsäkylään Järventaustantielle Metsäkyläntieltä Nummelantielle asti (1,5 km). Lisäksi tarkoitus on toteuttaa pienet remontit Karhunkorvessa Sisutiellä (n. 200 metriä) ja Hämeenlinnanväylän varressa Karhunkorven levähdyspaikalla (n. 400 metriä).

Elyn tiedotteen mukaan myönnetty lisärahoitus kohdistetaan vilkasliikenteisille teille sekä lisäksi niille maanteille, joilla päällysteen kunto on huono ja jotka ovat erityisesti kärsineet märästä ja lauhasta talvesta.

Nurmijärvellä ely pääsee myönnetyn lisärahoituksen turvin asvaltoimaan Hongisojantien koko matkaltaan aina Numlahdesta Kirkonkylään saakka (4,7 km). Lisäksi uutta pintaa tehdään valtatie 3:lle, eli Hämeenlinnanväylälle 3,7 kilometrin matkalle Kirkonkylän liittymän ja Klaukkalan liittymän välille ja Hämeenlinnantielle lähestulkoon Helsingintieltä Nummenniityn tielle saakka (5,5 km).

Lisäksi monen nurmijärveläisen kannalta merkittävä on myös Vantaan puolella tehtävä Hämeenlinnanväylän päällystys Klaukkalan liittymän kohdalla n. 2 kilometrin matkalla.

Päällystystöiden tarkasta ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Osa on toki jo aloitettu, mutta elyn tiedotteessa kerrotaan, että lisäkohteet kilpailutetaan touko-kesäkuussa.

Lauha talvi vaurioitti teitä

Lauha ja sateinen talvi oli rankka tiestölle vaikuttaen tienpintaan ja rakenteisiin.

– Leudon kelin myötä, jolloin tien pinta on jatkuvasti märkä ja sulaa ja jäätyy toistuvasti, on tie reikiintymiselle altis. Reikiä syntyy tien pintaan tuolloin enemmän kuin tavanomaisena talvena, projektipäällikkö Lauri Suikki kertoo elyn tiedotteessa.

Hän toivoo tienkäyttäjiltä kesän tietöille ymmärrystä:

– Noudattakaa alennettuja nopeusrajoituksia ja olkaa varovaisia. Maltti on aina valttia liikenteessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut