Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeriö haluaa hankkia lisää suojavarusteita 100 miljoonalla – Hankinnalla pyritään turvaamaan myös kotimaista tuotantoa

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) haluaa hankkia lisää suojavarusteita 100 miljoonalla eurolla. Ministeriö on tehnyt Huoltovarmuuskeskukselle suojavarusteita koskevan hankintaesityksen, jolla varaudutaan koronavirusepidemian jatkumiseen.

– Koronaepidemian hidastuminen jatkuu, mutta varaudumme siihen, että tautitilanne voi jatkossa muuttua ja suojavarusteiden kysyntä kasvaa nykyisestä. Täydennämme nyt suojavarustevarastoja ja samalla tuemme kotimaisen tuotannon käynnistymistä, mikä parantaa omavaraisuuttamme kriisitilanteissa, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen STM:n tiedotteessa.

STM esittää, että hankintoja tehdään myös suomalaisilta valmistajilta, jotta voidaan turvata kotimaisen tuotannon käynnistyminen ja varusteiden saatavuus.

Kotimainen tuotanto on alkamassa jo tässä kuussa, kertoi VTT toissa viikolla:

Lue lisää: VTT: Hengityssuojainten kotimainen valmistus alkaa tässä kuussa

Tilaukset on tarkoitus tehdä kesä-elokuun aikana. Suojavarusteet varastoidaan Huoltovarmuuskeskukseen. Tilatut määrät perustuvat tällä hetkellä käytettävissä olevaan kulutusarvioon.

STM tiedottaa, että viime keskiviikkona julkaistun suojavarusteiden tilannekuvan mukaan suojaimien riittävyys vaihtelee tuoteryhmittäin. Esimerkiksi kirurgisten suu-nenäsuojainten riittävyys on tällä hetkellä hyvä. Koronavirusepidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi ja suojaimien kansainväliseen markkinatilanteeseen liittyy edelleen epävarmuutta.

Tällainen on ministeriön suojavarusteiden hankintaesitys:

Kirurgisia suu-nenäsuojamia vähintään 9 miljoonaa kappaletta.

Hengityssuojaimia vähintään 1,5 miljoonaa kappaletta.

Nitriilikäsineitä enintään 150 miljoonaa kappaletta.

Suojatakkeja ja -esiliinoja kumpiakin 6 miljoonaa kappaletta.