Messut jatkuvat Nurmijärven kirkoissa – yli 50 henkilöä voi osallistua, myös ehtoollista jaetaan

Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Perinteiset messut Nurmijärven, Klaukkalan ja Rajamäen kirkoissa alkavat kesäkuun alusta alkaen.

Ensimmäiset messut järjestetään sunnuntaina 7. kesäkuuta. Messut pidetään sunnuntaisin Nurmijärven kirkossa kello 11, Klaukkalan kirkossa kello 12 ja Rajamäen kirkossa kello 18. Lisäksi keskiviikkoisin kello 12 on Nurmijärven kirkossa rukoushetki.

Myös ehtoollista jaetaan poikkeusjärjestelyin, joista kerrotan messun alussa.

Nurmijärven seurakunta muistuttaa kirkkoväkeä noudattamaan turvavälejä myö penkkeihin asettuessaan.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen viime viikolla julkaiseman ohjeistuksen mukaan jumalanpalveluksiin sekä kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin, kuten vihkimiseen, kasteeseen ja hautaan siunaamiseen, voi kesäkuun alusta alkaen osallistua yli 50 henkeä, jos tila sen sallii ja turvaohjeita, kuten turvavälejä, noudatetaan.

Nurmijärven seurakunnassa jatketaan koko kesän ajan myös jumalanpalvelusten striimausta eli livelähetyksiä siten, että tilaisuuteen voi osallistua myös kotoa käsin.

Nurmijärven seurakunta kannustaakin riskiryhmään kuuluvia miettimään yhä osallistumista etänä.

Iso muutos Nurmijärven seurakunnan toiminnassa on myös se, että kesäkuun alusta alkaen seurakunnan tiloja tarjotaan taas muun muassa kastekahveja sekä muistotilaisuuksien ja hääjuhlien järjestämistä varten.

Tuhkanen tietää, että moni nurmijärveläinen on siirtänyt kastejuhlaa koronaepidemian takia ja aikoo pitää juhlan, kun yli 10 hengen kokoontumiset kesäkuussa sallitaan.

Nämä kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat, samoin kuin kodeissa toimitettavat kirkolliset toimitukset, ovat kuitenkin yksityistilaisuuksia. Niitä koskee valtioneuvoston linjauksen mukainen 50 hengen enimmäisosallistujamäärä.

Tiekirkkotoimintaa ei tänä vuonna järjestetä Nurmijärvellä tai muuallakaan Suomessa. Tuhkasen mukaan Nurmijärven kirkkoja pyritään kuitenkin pitämään kesällä auki.

Tämän hetken suunnitelman mukaan Nurmijärven ja Klaukkalan kirkot ovat avoinna 1. kesäkuuta – 7. elokuuta arkisin kello 11–14.

Klaukkalan kirkossa aulassa on Nurmijärven Taideyhdistyksen näyttely. Rajamäen kirkkoon pääsee tutustumaan 1.–31. heinäkuuta kello 12–18.

Sen sijaan Kirkonkylän Kirkonmäellä sijaitseva museokahvila pysyy koko kesän kiinni. Syynä on se, että kahvilan tila on pieni.

– Myönteistä on, että seurakunta joka tapauksessa jatkaa ihmisten tukemista myös muun muassa edelleen soittamalla yli 70-vuotiaille jäsenilleen ja tarjoamalla kauppa- ja apteekkiapua, Tuhkanen kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut