Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä

Lepsämäntien varressa oli vilkas kauppapaikka kesään 2016 saakka, kunnes kauppa muutti Brunniin. Uusi S-market on tulossa vanhan paikalle. Arkisto / Riikka Laine

Riikka Laine

HOK-Elannon suunnitelmat uuden S-marketin rakentamiseksi Klaukkalaan Lepsämäntien varteen ovat nyt varmistuneet.

Koronaepidemia on hieman pitkittänyt hanketta ja lopullista päätöstä hankkeen toteuttamisesta on jouduttu odottamaan, vaikka HOK:n rakennuslupa astui voimaan jo huhtikuussa.

Kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo HOK:n hallituksen tehneen nyt kuitenkin hankkeesta investointipäätöksen, ja uusi kauppa on tarkoituksena avata talven 2021–2022 aikana.

Vanhan S-marketin paikalle tuleva rakennus tulee olemaan huomattavasti tontilla nykyisin olevaa suurempi. Kerrosneliöitä uudessa rakennuksessa on 4920, kun nykyisellä rakennuksella on kokoa 2100 kerrosneliötä. Myymäläpinta-alaa ruokakauppaan tulee 3300 neliötä ja lisäksi päivittäistavarakaupan yhteyteen tulee neljä pienempää liiketilaa.

Uuden kaupan rakentuminen alkaa kesäkuussa ABC kylmäaseman osalta. Urakassa vanha kylmäasema puretaan ja uusi kylmäasema toteutetaan hieman lähemmäksi Klaukkalan terveysasemaa, jotta itse kaupalle saadaan isompi tila. Karjalaisen mukaan polttoaineenjakelu tulee olemaan koko ajan toiminnassa, sillä nykyinen kylmäasema on tarkoitus sulkea vasta, kun uusi on jo toiminnassa.

Karjalainen kertoo, että vanhan kaupparakennuksen purkutyöt ovat parhaillaan kilpailutuksessa, ja ne on tarkoitus aloittaa elokuussa.

– Tavoitteena on saada kauppa auki talven 2021–2022 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.