Kansalaisopisto valmistautuu syksyyn – uutuutena hybridikursseja

Nurmijärven Opiston syksyn uutuus ovat hybridikurssin, kuten osittain etä- ja lähiopetuksena järjestettävä geokätköily. Kai Skyttä

Ilmoittautuminen Nurmijärven Opiston syksyn kursseille alkaa 8.6.2020. Opiston liikunta- ja tanssikurssien suunnittelija Tiina Jaakola-Siimes kertoo, että perinteisten kurssien lisäksi tarjolla tulee olemaan kursseja myös etäopetuksella.

– Liikunnasta asahia, joogaa, jumppaa ja senioriliikuntaa järjestetään myös etäkursseina, jotta asiakkaat voivat halutessaan pysyä kotona ja osallistua sieltä käsin. Monet huomasivat kevään aikana, että itse asiassa kotona pystyy mukavasti keskittymään tuntiin täysin omassa rauhassaan, Jaakola-Siimes toteaa.

Syksyn uutuus on hybridikurssit, kuten osittain etä- ja lähiopetuksena järjestettävä geokätköily. Etäopetuksena on tarjolla myös mm. espanjan alkeita, mangaa ja luentoja.

Koronaepidemian aiheuttamien muutosten keskellä Nurmijärven Opisto muutti kevään aikana pikaisesti kaiken mahdollisen opetuksen etäopetukseksi, jotta asiakkaat saattoivat jatkaa harrastuksiaan kotoa käsin. Tulevan syksyn tilannetta on vaikea ennustaa, mutta koronaepidemian mahdollinen jatkuminen on otettu suunnitelmissa huomioon.

Lähiopetuksessa kurssien osallistujamääriä pienennetään, jotta turvavälit pystytään pitämään. Opetustiloissa kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen. Opiston opettajat ovat kevään aikana ottaneet etäopetuksen tekniikat haltuun, joten tilanteen niin vaatiessa useat kurssit pystytään nopealla aikataululla vaihtamaan lähiopetuksesta etäopetukseen.

Opisto toteuttaa näillä toimenpiteillä ja muutenkin toiminnassaan laajasti opiston tavaramerkiksi rekisteröityä Ihmisten Opisto -ajatusta. Ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi on opiston toiminnan tärkeä tavoite.

Nurmijärven Opiston syksyn kursseille ilmoittautuminen aukeaa opiston nettisivuilla www.nurmijarvenopisto.fi maanantaina 8.6. klo 9. Kurssitarjontaan pääsee tutustumaan 1.6. alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.